Sala de sport a C.N.“Radu Negru”, pregătită pentru Liga Naţională

rn sala 2Au început lucrările de modernizare a sălii de sport de la Colegiul Naţional „Radu Negru”. Deşi sala a beneficiat de îmbunătăţiri şi în anii trecuţi, acestea nu sunt suficiente pentru meciurile de Liga I. Cum jucătorii HCM Făgăraş au terminat pe primul loc din grupă, s-au calificat în Liga superioară. Pentru a putea juca în continuare la Făgăraş, era absolut necesar ca sala de joc să îndeplinească mai multe condiţii, solicitate de Federaţia Română de Handbal. Printre condiţii se numără: înlocuirea parchetului de pe suprafaţa de joc, sistem de iluminat modern şi un număr mai mare de locuri în tribune.

Lucrările au început de săptămâna trecută şi au ca termen de finalizare sfârşitul lunii viitoare, întrucât pe 31 august este programat primul meci din acest campionat. Cu toate că încă nu se ştie exact ordinea echipelor şi locul unde vor fi disputate meciurile, conducerea HCM Făgăraş doreşte ca ultimele modificări să fie finalizate la sfârşitul lunii viitoare.

rn sala 1De aproape o săptămână se lucrează la sistemul de iluminat, şi în câteva zile ar trebui să se încheie această parte din lucrarea de modernizare a sălii. Ulterior mai trebuie înlocuit parchetul de pe suprafaţa de joc, dar asta după ce se va obţine o suplimentare a bugetului. Reprezentanţii HCM au depus o solicitare în acest sens, iar subiectul urmează să fie dezbătut în următoarea şedinţă a Consiliului Local Făgăraş.

„Lucrările la sistemul de iluminat au început săptămâna trecută şi sper ca săpămâna asta (n.r. săpt. 11-17 iulie), să fie gata. Săptămâna viitoare va trebui să intre în şedinţa de Consiliu (n.r. Consiliu Local), trebuie o rectificare, pentru că mai avem nevoie de nişte bani pentru parchet”, spune Gheorghe Puiuleţ, preşedintele HCM Făgăraş.

rn sala 3O lucrare care necesită mai mult timp şi care ar putea întârzia peste termenul de 31 august este cea privind suplimentarea numărului de locuri în tribune. Pentru realizarea acestui lucru sunt necesare un proiect şi nişte aprobări. Chiar dacă această parte din proiectul de modernizare a sălii de sport a C.N.”Radu Negru” va dura mai mult, dacă sunt îndeplinite primele două condiţii sus-menţionate, se vor putea disputa meciuri în sală.

„Va trebui aprobat în CL şi proiectul pentru extinderea numărului de locuri, dar asta în funcţie de cum termină firma de proiectare proiectul. Campionatul începe pe 31 august, dar nu ştim unde, pentru că încă nu s-a tras la sorţi. Până în 31 august ar trebui să finalizăm şi parchetul şi tribuna, dar nu pot să garantez că se vor finaliza la termen. Sper ca până la începutul campionatului să rămână de făcut numai extinderea numărului de locuri, care nu ar afecta desfăşurarea meciurilor, şi care se poate realiza şi după aceea”, mai spune preşedintele HCM Făgăraş.

(Alina POPESCU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.