Circ ieftin în cadrul Consiliului Local Făgăraș

Consilierii locali s-au întâlnit în seara zilei de joi, 30 iunie în ședința ordinară a lunii. Însă numai ședință nu s-a putut numi, pentru că  a fost o bătaie de joc la adresa cetățenilor din Făgăraș, așa cum susțin făgărășenii care au vizionat-o live.  Asta după ce aproape toate proiectele de pe ordinea de zi au fost respinse. Nu a contat că în spatele acestor proiecte stau zile întregi de muncă ale funcționarilor din primărie, nu a contat că sunt afectați cetățenii municipiului, nu a contat că bugetul e prejudiciat, nu a contat nimic. Au contat doar ambițiile. Consilierii locali din opoziție au ales cităm „să protestăm“ , blocând aproape toate proiectele, pentru că nu li s-a prezentat un act, o dispoziție prin care jurista Camelia Crișan îi ține locul secretarului general.

Făgărășenii care au privit în direct ședința Consiliului Local de aseară au rămas stupefiați de ceea ce se întâmplă acolo. În loc de dezbateri pertinente, discuții constructive au avut parte de un spectacol ieftin din partea aleșilor, care însă ne va costa scump pe noi, cetățenii.

Au protestat și au blocat proiectele

Încă de la începutul ședinței, consilierii din opoziție au anunțat că vor protesta și se vor abține de la vot, invocând lipsa de transparența, după ce aceștia au cerut să vadă dispoziția prin care jurista Camelia Crișan îi ține locul secretarului general al primăriei, Laura Giunca.

„În numele Partidului Național Liberal ne vom abține tocmai din lipsa de transparență  a doamnei Crișan și a lipsei de dispoziție care nu a fost pusă la dispoziție“, a spus înaintea supunerii la vot a fiecărui proiect,  consilierul local, Lucian Cupu.

Rând pe rând, aproape toate proiectele au picat.

Sunt consilierii Lucian Cupu, Dan Gavrilă, Cristina Paicu, Cristian Ludu, care au votat împotriva tuturor proiectelor și aici vorbim de : intabulări ale drumurilor de exploatație, pentru a trimite planurile parcelare la OCPI și de a elibera împreună cu Prefectura titluri de proprietate, pe legea retrocedării, cumpărări de apartamente de către chiriași, cumpărări de terenuri de sub casa pe care o are construită proprietarul sau de sub hala aflată în proprietatea unei firme. Motivarea lor de vot împotrivă nu este justificată, ci eu cred că votează împotriva proiectelor de dezvoltare a municipiului Făgăraș, pentru a mă pune pe mine în dificultate și pentru a le spune oamenilor „vedeți, primarul nu face!“, dar de fapt ei îmi blochează proiectele în Consiliu Local. Eu cred că cetățenii nu mai înghit astfel de baliverne și de gogoși de la acești consilieri. Cred că ar trebui în perioada următoare să facem ședințele publice, undeva la Casa de Cultură sau într-un spațiu cât mai mare, pentru a veni cât mai mulți cetățeni, pentru că acești consilieri și-au pus în gând, bineînțeles împinși de alți oameni din spate, să blocheze orice proiect pe care primarul Municipiului Făgăraș îl inițiază, pentru a aproba niște indicatori tehnico-economici pentru niște proiecte sau pentru a depune o cerere de finanțare, de a intabula străzi , de a accesa bani pentru a le moderniza. Sunt niște practici și au sărit deja într-o extremă foarte periculoasă. Vedeți ce greu se pun proiectele în practică din cauza lor, ce greu se implementează proiectele. Comunitatea făgărășeană așteaptă ca noi să dezvoltăm Făgărașul.“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Primarul spune că această dispoziție nu poate fi făcută publică din cauza legii privind protecția datelor personale, însă spune că această dispoziție se află la Prefectură, care a verificat legalitatea acesteia.

„Dispozițiile de înlocuire sau numire se trimit la Prefectură. De exemplu înlocuiești un funcționar cu un alt funcționar. Acolo sunt date personale. Dispozițiile nominale fără acceptul acelor funcționali, nu le putem pune la dispoziție. Ele sunt la Prefectură, sunt trimise, sunt supuse controlului de legalitate. Le-aș fi dat acele dispoziții, dispozițiile din punctul meu de vedere le-aș face publice, dar e vorba de acea lege, de protecție a datelor personale.“, a mai spus primarul.

„Vai de capu nostru! Astia ne conduc?“

Nu au lipsit nici reacțiile făgărășenilor, care au privit în direct circul din plen.. Sute de mesaje au fost transmise de făgărășenii care au vrut să-și arate indignarea față de ceea ce se întâmplă.

„Circ fără bani ,pe spinarea cetățenilor! De ce nu se poate face ceva fără circ pentru tot orașul?“, spune Elena Aldea.

„Oare cea mai mare problema al Fagarasului este cearta dintre consilieri ? Oare de asta sunt plătiți din banii noștri? Oare acest Cupu pentru cine se zbate ? Toate ședințele sunt numai atacuri la persoană. Oare la următoarele alegeri va mai votează cineva?“, a scris MARGIT DOBAI.

„, Acolo se vede o circoteca și se continuă cu tot felul de tertipuri, îmi este silă.“, spune Danielli Gheorghinca

„Pe cine interesează divergențele dintre cei doi, e cumva în interesul orașului ???“, spune Gheorghe Conțiu
„Asta e o ședință în beneficiul cetățenilor? Penibili…“, spune Bogdan Kasparov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.