A sunat clopoțelul de final pentru absolvenții claselor a VIII-a, de la Colegiul Național „Radu Negru“

IMG_3525Momente pline de emoție , de rămas bun, ce au pus capăt celor opt ani petrecuți împreună pentru absolvenții claselor a VIII-a, din cadrul Colegiului Național „Radu Negru“. Astăzi, generația 2022 a colegiului a pus punct unei frumoase povești, „școala gimnazială“. Festivitatea de absolvire a avut loc în cortul amenajat în curtea colegiului făgărășean și i-a reunit pe absolvenți pentru ultima dată alături de învățători, profesori și colegi. 

Curtea Colegiului Național „Radu Negru“ a răsunat din nou de cântecul academic „Gaudeamus igitur “. De data aceasta, pentru a însoți emoțiile de final de clasa a VIII-a ale elevilor din această instituție de învățământ.

Ieri ați fost sărbătoriți în calitate de copii iar azi celebrăm Înălțarea Mântuitorului, totodată Ziua Eroilor. Iată că nimic nu este întâmplător, totul este într-o rânduială cosmică, bine stabilită. Ziua de azi e motiv de sărbătoare atât pentru elevi și părinți, cât și pentru profesori și școală deoarece azi o nouă generație e gata să străbată un nou ciclu existențial, unic, prin emoție și finalitate. Acest ciclu este ciclul liceal care vizează, la început un adolescent, așa cum sunteți voi astăzi, care pe parcursul celor patru ani devine un elev major, gata să-și asume propriul destin“, a  spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

Șeful de promoție al acestei generații este Ștefan Motoc, din clasa a VIII-a A, care a absolvit cu media celor patru ani 10.

IMG_3536„Iată-ne la finalul celor 9 ani de școală, trăind împreună momentul prezent. Trecutul devine ușor amintire, viitorul se îmbracă în speranțe și credință. Acest ACUM este despre respect și mulțumire. Respect pentru dumneavoastră, stimați profesori, fiindcă ați fost martori la transformarea noastră zi de zi. Sub lumina cunoașterii am crescut. Am muncit, am greșit, dar din greșeli am învățat cu toții. Ne-ați ajutat să ne formăm caractere puternice, capabile să înfrunte viața adevărată. “, a spus Ștefan Motoc.

 

 

 

IMG_3519 IMG_3520 IMG_3524 IMG_3530 IMG_3531 IMG_3538

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.