Aparatură de ultimă generație pentru Maternitatea din Făgăraș

Maternitatea din Făgăraș a fost dotată cu aparatură de ultimă generație, mult necesară pentru nou-născuți. Echipamentele, care au fost donate de organizația Salvații Copiii România, au fost achiziționate din fonduri donate de cititorii Libris și sunt în valoare de 20.000 de euro, reprezentând: incubator, monitor de funcții vitale și o lampă de fototerapie. 

Compartimentul de Neonatologie a spitalului are capacitatea de 15 paturi, iar media lunară a copiilor născuți la  Maternitatea Făgăraș este de 45-50. De la începutul anului medicii de aici au adus pe lume 230 de copii.

IMG_3392Am primit o donație foarte importantă. Este vorba de un incubator,  lampă de foto-terapie și un monitor de funcții vitale pentru Secția de Nou-Născuți de la Fundația Salvați Copiii. Pe această cale le mulțumim mult pentru ajutorul pe care ni l-au acordat. Doamna dr. Voicu Alexandra a luat inițiativa, a luat legătura cu o reprezentantă a Fundației „Salvați Copiii“, le-a comunicat de ce avem nevoie și spre surprinderea noastră ne-a ascultat rugămintea și ne-au donat aparatele atât de vitale nou-născuților prematuri și nu numai. “, ne-a spus dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Dr. „Aurel Tulbure“ Făgăraș.

„Este o zi importantă. Maternitatea a primit niște dotări care erau absolut necesare. Cu această ocazie trebuie să le mulțumim celor de la Asociația „Salvați Copiii“, pentru că au donat aceste lucruri. E vorba de un incubator, o lampă și un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale, toate aceste sunt necesare în primele ore de viață ale nou-născuților și în special pentru cei care sunt născuți prematur. Până acum, Maternitatea nu deținea asemenea aparatura și în unele cazuri, cele mai grave, copiii erau transferați spre alte maternități care erau dotate cu asemenea aparatură. După cum știți, Primăria Făgăraș este permanent interesată să îmbunătățească infrastructura de sănătate, care este pe primul loc alături de celelalte, de infrastructura educațională, de cea rutieră, dar considerăm că infrastructura de sănătate și în special cea care vizează copiii este pe primul loc întotdeauna. Din partea Primăriei vreau să le mulțumesc încă o dată celor de la „Salvați Copiii“, pentru această donație, dar și personalului din spital care a luat legătura cu ei și care a contribuit ca acest proiect să fie implementat la noi“, ne-a declarat Lucian Mija, administratorul Făgărașului.

 

incubator2Până în prezent, Salvați Copiii România a ajuns cu aparatură medicală în județul Brașov la: Spitalul de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie dr. I. A. Sbârcea, Spitalul Clinic de Pediatrie Brașov, Spitalul Municipal Făgăraș și Spitalul Orășenesc Rupea.

Cu sprijinul Libris, în județul Brașov au fost donate echipamente în valoare de 246.390 euro.

Astăzi este un moment frumos și cald și pentru cei mici și pentru cei mari. Am venit astăzi cu o donație de echipamente de la „Salvați Copiii“ și libris.ro, care constă într-un monitor, într-un incubator și lampă de foto-terapie, în valoare de  aproape 20.000 de euro. Ne bucurăm să fim aici, este cea de șaptea dotare în județul Brașov, pentru că am ajuns până acum în spitalul de Pediatrie din Brașov, la Spitalul de Urgență și la maternitatea de acolo, dar și la Rupea. Iată că astăzi am venit la Spitalul din Făgăraș cu această dotare. Face parte din programul nostru de reducere a mortalității infantile în România, dezvoltat în ultimii 10 ani, în care am ajuns în peste 100 de unități medicale cu aproape 1000 de echipamente pentru 140.000 de nou-născuți. Mulțumim celor de aici, echipei medicale care face tot posibilul să salveze fiecare viață“, ne-a spus Gabriela Alexandrescu, președ. executiv „Salvați Copiii România“.  a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Dotarea a fost posibilă cu implicarea Libris, unul dintre partenerii de cursă lungă ai Organizației Salvați Copiii România în programul de combatere a mortalității infantile.

Sunt foarte bucuroasă să fiu ambasador al acestui proiect și sunt extrem de mișcată de modul în care s-au mobilizat cititorii pentru a dona această sumă impresionantă. Cred cu tărie că empatia și compasiunea pot salva această lume, ne umanizează și ne transformă nu în salvatori, ci în puncte de sprijin pentru cei care au nevoie de ajutor, a adăugat Petronela Rotar, ambasadoare a programului de dotare a maternităților, sprijinit de Libris.

 Cititorii Libris au fost alături de Salvați Copiii încă din decembrie 2014, în demersul organizației de a susține sănătatea copiilor din spitale. Investiția totală se ridică la 612.542 euro donați de către cititorii Libris, prin libris.ro.

Totodată, media donației a crescut în ultimii ani de la 3,14 lei la 5,54 lei.

incubator3 „Fiecare donație înseamnă o șansă la viață pentru micuții aflați în dificultate, înseamnă, cu adevărat, o gură de oxigen, căldură, speranță și un imens ajutor acordat cadrelor medicale în lupta pe care o duc zilnic pentru salvarea bebelușilor născuți prematur. Libris, cu ajutorul clienților librăriei libris.ro, a înțeles în toți acești ani de colaborare cu Salvați Copiii că 1 leu chiar poate face diferența dintre viață și moarte. Cei peste 600.000 de euro donați de către cititorii Libris sunt rezultatul a 7 ani de parteneriat, o cursă lungă și grea pentru reducerea ratei mortalității infantile din România; sunt rezultatul a ceea ce numim echipă, empatie, sensibilitate”, a declarat Virgil Oniță, Director General Libris.

„Suntem prezenți, Libris împreună cu „Salvați Copiii“, pentru a face o dotare: niște echipamente de ultimă generație necesare medicilor care se luptă pentru a salva viața micuților aflați în dificultate. Suntem aici datorită clienților Libris, care au ales să doneze atunci când fac o comandă pe libris.ro. După 7 ani de parteneriat cu „Salvați Copiii“, suntem la a 16-a dotare și la peste 600.000 de euro pe care clienții Libris, cititorii din România au ales să-i doneze  pentru „Salvați Copiii România“, ne-a spus Loredana Tudor, director marketing Libris.

CONTEXT

Organizația Salvați Copiii România a accelerat din 2021 programul de dotare a unităților medicale și a continuat oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) în zone defavorizate la nivel național. Astfel, anul trecut au fost dotate 24 de spitale, cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Au fost achiziționate 92 de echipamente performante, consumabile, mobilier medical,  rampe de oxigen etc. Numai în București, 6 unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro.

Au fost donate Spitalului „Grigore Alexandrescu” din capitală două ambulanțe performante și aparatură medicală de ultimă generație.

Totodată, Salvați Copiii a renovat și modernizat integral secția Obstetrică-Ginecologie I a Maternității Polizu și a demarat un amplu proces de reabilitare a Blocului Operator și a Secției de Terapie Intensivă ale aceleiași unități medicale.

Până la sfârșitul anului 2022 Salvați Copiii va dota 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași,  Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș, Tulcea, precum și în București.

#INVESTIȚIE ÎN VIAȚĂ cu 20% din impozitul pe profit

 Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și de calitate prin încheierea unui contract de sponsorizare, ce poate fi descărcat de pe site-ul Salvați Copiii, în timp ce persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

Persoană de contact: Ștefania Mircea, coordonator program reducerea mortalității infantile Salvați Copiii  – stefania.mircea@salvaticopiii.ro, tel. 0745 375 148.

 Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

De 32 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând 4 soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obține progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viața acestora. Peste 2.920.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

 Despre Libris

Fondată în 1991, Libris este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. Peste 300.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri. Din decembrie 2014, Libris s-a alăturat Organizației Salvați Copiii în proiectul de reducere a mortalității infantile din România. La fiecare comandă plasată pe Libris.ro, Salvați Copiii a beneficiat de donații în valoare de 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o altă sumă, reușindu-se achiziționarea de echipamente și aparatură performantă pentru supraviețuirea celor mici, din maternitățile din: București (Maternitatea Filantropia, Maternitatea Polizu, Spitalul Universitar de Urgență Elias), Iași (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”), Brașov (Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”),  Cluj (Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca), Mureș (Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș, Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș), Alba (Spitalul Județean de Urgență Alba-Iulia) și Sălaj ( Spitalul Județean de Urgență Zalău).

IMG_3381 IMG_3385 IMG_3388 IMG_3400 IMG_3405 IMG_3416 IMG_3417

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.