Fără meditaţii cu copiii de la clasă. Va exista chiar şi o comisie care să vegheze la asta

Profesorii nu vor mai putea face meditaţii cu elevii de la clasă, a anunţat ministrul Eduucaţiei, Sorin Cîmpeanu. Asta s-ar putea întâmpla chiar din următorul an şcolar. Va exista chiar şi o comisie naţională de inspecţie şcolară care va ancheta profesorii care fac meditaţii cu elevii de la clasele la care predau şi îi va sancţiona, a precizat ministrul, la TVR, fiind citat de Agerpres. În opinia sa este „o chestiune de bun-simţ ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a spus ministrul Educaţiei.
„La nivelul legii vom ridica această interdicţie – noii legi a educaţiei, care va rezulta pentru implementarea proiectului <<românia>>, şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (…) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”,</românia> a mai spus ministrul.
În plus, Cîmpeanu a mai spus că în noul „pachet legislativ” de legi ale Educaţiei va fi introdusă si „obligaţia de diligenţă” pentru cadrele didactice „să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, şi asta pentru atinge profilul de competenţe ale absolvenţilor din ciclul în care predă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.