Vaccinarea cu doza a 4-a, la medicii de familie

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov, dr. Claudia Bularca, a făcut astăzi, la sediul Instituției Prefectului, o declarație de presă referitoare la vaccinarea cu doza a 4-a a vaccinului împotriva COVID-19:
„Această doză se poate administra persoanelor cu vârste de peste 18 ani, la cerere, și se face cu produsul Comirnaty, produs de Pfizer. Pentru a putea beneficia de această doză, trebuie să fi trecut minim 4 luni de la administrarea dozei 3, booster.
Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 44 din 14 aprilie 2022, activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se va realiza exclusiv prin cabinetele de asistență medicală primară, adică prin medicii de familie, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății, iar centrele de vaccinare împotriva COVID-19 își încetează activitatea în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestei ordonanțe de urgență. În județul Brașov, ultimele centre de vaccinare împotriva COVID-19 s-au închis vineri, 13 mai a.c.
Așadar, în județul Brașov, vaccinarea împotriva COVID-19 se efectuează doar de către medicii de familie. Dacă medicul de familie al unei persoane care dorește să se vaccineze nu figurează în lista medicilor vaccinatori, respectiva persoană se poate adresa oricărui medic de familie de pe această listă, care este disponibilă pe site-ul www.dspbv.ro. În momentul de față, pe această listă figurează 86 de medici de familie din județul Brașov, dar cu siguranță numărul acesta va crește având în vedere intrarea în vigoare a prevederilor OUG 44/2022”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.