Ziua Europei, marcată de elevii de la Colegiul Național „Doamna Stanca”

Ziua Europei a fost marcată astăzi de o parte din elevii Colegiului Național „Doamna Stanca“ din Făgăraș. Îndrumați de învățători și profesori, fiecare clasă și-a ales câte o țară din Uniunea Europeană, apropiată țării noastre și au pregătit materiale informative despre puncte de atracție, tradiții, costumații și chiar mâncăruri.

În fiecare an, pe data de 9 mai se aniversează Ziua Europei. În Făgăraș, această zi a fost marcată printr-un eveniment desfășurat în curtea unei școli. În cadrul acestuia, elevii au aflat sau și- au reamintit ce țări fac parte din Uniunea Europeană și  au pregătit o scurtă descriere despre câteva țări mai apropiate României. Evenimentul a avut loc de la ora 10.00 și a fost inițiat de un grup de învățătoare și profesoare de la Colegiul Național „Doamna Stanca“.

IMG-20220509-WA0027

Ne-am propus să facem o expoziție de ziua Europei prin care copiii să prezinte și să cunoască anumite țări mai cunoscute și mai apropiate de țara noastră. Fiecare clasă și-a pregătit un stand și un panou cu monumente, personalități și alte informații despre țara pe care o prezintă iar colegii au trecut pe la fiecare stand și au aflat câte ceva nou și acum servesc dulciurile și alte mâncăruri specifice fiecărei țări pe care fiecare stand îl oferă”,  a declarat Mirela Toacșe, învățătoarea clasei a II-a C, secția germană din cadrul Colegiului Național ”Doamna Stanca”.

 

 

 

 

IMG-20220509-WA0024

Astăzi ne aflăm aici ca să prezentăm mai multe țări din Europa cu ocazia zilei Europei și ca să le dezvoltăm cultura generală copiilor. Fiecare clasă reprezintă o țară și ne-am pregătit și standuri cu mâncare băuturi, magneți, păpuși. Clasa noastră pregătitoare prezintă Spania”, a declarat Antonia Dindirică , învățătoarea clasei O C, secția germană din cadrul CNSD.

Avem aici numai produse belgiene, chec belgian, praline și vafe și pe Atomium, clădirea care este în Bruxelles, în fața primăriei . Am făcut mai multe vederi cu magnet cu această clădire, tocmai să aibă toți copiii și să țină minte că, aceea e părticica micuță din care suntem făcuți cu toții”, a declarat Dinela Barbu, învățătoare clasa a IV-a, secția germană CNSD.

IMG-20220509-WA0029

Micii școlari s-au pregătit cu desene, proiecte despre punctele de atracție, mâncărurile  și chiar costumele tradiționale sau dansurile din  țările Spania, Franța, Grecia, Italia, Germania și Belgia.

 

 

 

 

 

 

IMG-20220509-WA0021

La final , toți participanții s-au putut bucura de expoziția cu delicatese pregătită de fiecare clasă în parte, în funcție de țara pe care au reprezentat-o.

 

IMG-20220509-WA0031

Ziua Uniunii Europene marchează declarația istorică de la 9 mai 1950, făcută de ministrul francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

Pe lângă această aniversare, 9 mai marchează şi Ziua Independenţei României şi a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial: Ziua Victoriei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *