Vrem autobuze în satele Țării Făgărașului! Și acum le putem obține!

20 de primării din Țara Făgărașului s-au unit în cadrul unei asociații pentru a rezolva problema transportului în comun, între localități. Pentru a reuși să se achiziționeze toată infrastructura pentru acest proiect foarte necesar în zona noastră, autoritățile vor să acceseze fonduri europene. În acest sens, este nevoie ca cetățenii, locuitori ai Țării Făgărașului, să completeze un chestionar, în baza căruia se va realiza Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Făgăraş și extinderea acestuia pe Zona Urbană Funcţională. Despre acest proiect a scris pe pagina de facebook, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

„20 de primari din Țara Făgărașului ne-am unit pentru a rezolva problema transportului în comun între localitățile în care am fost aleși. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră și durează doar 10 minute ca să ni-l acordați, în beneficiul tuturor cetățenilor.

Deplasarea între localități încă este o problemă pentru foarte multe persoane. În lipsa unor mijloace de transport în comun, oameni care locuiesc în jurul Făgărașului nu pot pleca din localitate. Aceeași problemă o au și făgărășenii care nu dețin mașini personale și doresc să ajungă în orașul Victoria sau în unele comune din Țara Făgărașului. Același obstacol îl întâmpină și turiștii.

Împreună cu alți primari, conștienți de neajunsul cetățenilor, ne-am unit și am constituit o asociație de dezvoltare intercomunitară pentru mobilitate. Aceasta este soluția de a obține fonduri nerambursabile pentru a realiza un serviciu public de transport în comun, care să conecteze municipiul Făgăraș și orașul Victoria cu localitățile din comunele: Beclean, Cincu, Drăguș, Lisa, Recea, Sâmbăta de Sus, Șoarș, Ucea, Viștea, Voila, Comăna, Hârseni, Mândra, Părău, Șercaia, Ticușu, Jibert, Șinca.

Astfel vom putea accesa fonduri europene destinate implementării proiectului, pentru rezolvarea acestei probleme stringente. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de autobuze electrice și instalarea stațiilor de încărcare necesare, realizarea de piste/trasee pentru bicicliști, implementarea sistemului informatizat de management al transportului etc.

Pentru a reuși acest lucru, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, al cetățenilor. Dacă locuiți într-una dintre aceste localități, vă rugăm să faceți un efort minim, să vă rezervați 10 minute, să accesați link-ul de mai jos și să completați chestionarul:
https://forms.gle/3FhKxMABnz9UbZEY7

Completarea chestionarului este necesară pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Făgăraş și extinderea acestuia pe Zona Urbană Funcţională. Accesarea fondurilor europene se poate face doar pe baza acestui plan de mobilitate.

Informațiile furnizate de dumneavoastră vor rămâne confidențiale și vor contribui la identificarea problemelor din domeniul mobilității din municipiu şi din zonă, dar și la stabilirea unui plan de măsuri adaptat nevoilor dumneavoastră.

Vă mulțumim pentru implicare!“, spune Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.