Primarul din Jibert a decedat în urma loviturilor primite. Un inculpat, audiat de procurori

Decesul primarului din Jibert a fost provocat de o peritonită, în urma loviturilor primite în casa consilierului local Buta Gheorghe. Asta a stabilit raportul medico-legal, motiv pentru care dosarul de cercetare penală a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. Potrivit prim-procurorului șef chiar în aceste momente se fac audieri, urmând, cel mai probabil ca inculpatul să fie propus pentru arestarea preventivă. 

Încă de la aflarea veștii că primarul comunei Jibert a încetat din viață, locuitorii comunei au privit cu suspiciune decesul, mai ales că au auzit că în noaptea zilei de joi, 24 martie, primarul a fost agresat fizic în locuința consilierului local Buta Gheorghe, Dacă inițial dosarul era pentru moarte suspectă, autopsia realizată a clarificat cauza decesului: leziuni interne, urmate de peritonită. Totul în urma agresiunii fizice.

Joi, în 24 martie, pe la orele 23.00, la domiciliul inculpatului Buta Gheorghe, se aflau  primarul, viceprimarul, șoferul primarului. Acolo, pe fondul consumului de alcool a apărut o ceartă între ei. Inculpatul l-a lovit inițial pe primar cu pumnul în zona feței și a căzut de pe scaun. După ce a ajuns la pământ, inculpatul i-a mai mai aplicat două lovituri de intensitate mare, în zona abdominală și cel puțin una din cele două lovituri a dus la ruperea intestinului. Viceprimarul l-a prins pe consilier ca să nu-l mai lovească și apoi a intervenit și șoferul, moment în care a încetat agresiunea.  Primarul s-a dus la spital și și-a făcut niște analize, dar nu s-a internat. Până să-i vină rezultatul analizelor a decedat, pentru că a făcut peritonită și de la peritonită până la deces a fost un singur pas.“, ne-a declarat Claudiu Sandu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

În aceste momente, inculpatul este la audieri și potrivit sursei citate cel mai probabil se va propune arestarea acestuia pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri și vătămări cauzatoare de moarte.

Autopsia medico-legală făcută a constat că există o legătură de cauzalitate între loviturile primite și deces, motiv pentru care dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Brașov, inculpatul a fost reținut de către procurori și în acest moment se fac audieri. Cel mai probabil se va propune arestarea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri și vătămări cauzatoare de moarte“, ne-a mai spus prim procuror Claudiu Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *