Mai multe produse alimentare toxice, retrase de la vânzare din supermarket-urile Lidl, Mega Image și Kaufland

Mai multe produse alimentare toxice sunt retrase de la vânzare din supermarket-urile Lidl, Mega Image și Kaufland. 

Mai multe tipuri de înghețată au fost retrase de la comercializare de către ANSVSA din Lidl și Mega Image. Motivul retragerii constă în conținutul de oxid de etilenă, care depășește standardele europene.

„Mars recheamă voluntar din România produsul nostru de înghețată mentionat mai jos. Acest lucru se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE. Acest fapt are impact cu privire la Mars precum și alți producători”, este precizat în anunțul Lidl.

Dacă ați achiziționat produsul și doriți să solicitați rambursarea costului, Lidl cere clienților să trimită poza ambalajului produsului, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală, la contact@ro.mars.com.

Un lot întreg de banane din Ecuador a fost retras de ANSVSA din Kaufland din cauza prea multor pesticide 

Magazinele Kaufland au retras de la vânzare un lot întreg de banane, din cauza rezidurilor de pesticide. Persoanelor care au achiziționat produsele li se recomandă să nu le consume sub nicio formă și să le arunce sau să le returneze la magazin, transmite dcnews.ro, care citează B1TV.

ANSVSA a comunicat faptul că este vorba despre banane ce provin din Ecuador, iar produsele au fost vândute în perioada 13-17 martie 2022.

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS).” arată comunicatul.

Lista produselor retrase poate fi vizualizată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.