Acțiune a polițiștilor cu efective mărite și pe raza municipiului Făgăraș

La data de 12 martie 2022, în intervalul orar 14.30-17.30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier, Biroul Rutier și Poliția Municipiului Făgăraș, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza municipiilor Brașov și Făgăraș, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracționalității în domeniile drepturilor de autor, evaziunii fiscale și contrabandei.

          Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

–  Verificarea respectării de către agenții economici din zonele vizate, care își desfășoară activitatea comercială în domeniul comerțului cu diverse produse (alimentare şi  nealimentare) a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv a normelor specifice care reglementează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor și conexe);

–  Verificarea respectării prevederilor Codului Vamal de către persoanele fizice care călătoresc pe raza județului Brașov, cu privire la natura și cantitățile de bunuri accizabile pe care le posedă pe durata transportului; 

În cadrul activităților desfășurate au participat 24 de cadre de poliție, care au verificat 20 de operatori economici,  au legitimat 68 de persoane și au verificat în trafic 74 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 78.355 lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate 45 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicat și 9 pentru încălcări ale dispozițiilor prevăzute în O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost reținute 1 permis de conducere și 1 certificat de înmatriculare, iar  în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 28/1999, a fost confiscată suma de aproximativ 3.150 lei și dispusă măsura complementară a suspendării activității comerciale pentru o perioadă de 30 zile a unui operator economic verificat.

IPJ BRAȘOV reamintește faptul că scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.