Scumpirea accelerată a combustibililor a panicat lumea. Cozi mari la benzinării

Update

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări miercuri, 9 martie, că România are suficiente stocuri de produse petroliere și că nu va exista o criză a carburanților, potrivit ziare. com.

Ministrul a subliniat că nu este cazul ca românii să stea la cozi, pentru că nu vor fi probleme de aprovizionare în perioada următoare și nici nu va crește prețul la 9, 10, 11 lei, cum se vehiculează.

Popescu a explicat scumpirile în vestul țării prin decizia Ungariei de a plafona prețul carburanților și specula din zona graniței.

”Este complet nejustifiat ce se întâmplă. S-a creat o panică pe fondul unor prețuri apărute la granița româno-ungară. Acolo, în Ungaria, prețul s-a plafonat de către stat și benzina a dispărut din benzinării”, a declarat ministrul miercuri seară, la Digi 24.

În acest context, pe fondul cererii mari de la graniță, mai multe benzinării indepedente din județe precum Bihor, Arad sau Timiș au majorat prețul cu până la 4 lei/ litru, mizând pe nevoia de carburanți a clienților din Ungaria sau pe eventuale tentative de afaceri speculative ale unor români, care să încerce să facă trafic cu benzină peste graniță.

Știre inițiala

Prețul combustibilului, tot mai mare, la pompă, i-a panicat și pe făgărășeni, care au plecat să își facă provizii. Cozi foarte mari s-au format și la stațiile de carburant din oraș, dar și la cele din satele Țării Făgărașului, acolo unde există. 

IMG-20220309-WA0012Lumea își face provizii în încercarea de a mai economisi ceva bani, dar și, poate, pentru cazuri de urgență.

Deja, în spațiul public, se fac speculații că prețul unui litru de carburant va ajunge în scurt timp la 11 lei.

IMG-20220309-WA0013IMG-20220309-WA0013 IMG-20220309-WA0010 IMG-20220309-WA0011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.