Pompierii brașoveni intervin în sprijinul echipajelor operative aflate la graniță

8 pompieri brașoveni cu 4 autocamioane, 3 tabere mobile, o bucătărie mobilă și un generator de curent au ajuns la Iași și intervin în sprijinul echipajelor operative aflate la graniță. Ei vor acționa pentru buna gestionare a situației generate de contextul actual.

„Pentru acoperirea eficientă a misiunilor din teren generate de dinamica fluxului de cetățeni sosiți în Romania din zona de conflict IGSU a dispus trimiterea taberelor mobile aflate în rezerva operativă a 15 inspectorate județene pentru situații de urgență, în sprijinul resurselor deja existente în zonele de graniță.

Acestea vor fi operaționalizate in funcție de necesități.

În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar pentru buna gestionare a acestei situații, prin punerea la dispoziție a întregului personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor, ori de câte ori va fi necesar.

Asigurăm populația că pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și de responsabilitate.

Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități“, se arată într-un comunicat ISU Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.