Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează un apel către comunitatea locală din Țara Făgărașului

 Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează un apel către comunitatea locală din Țara Făgărașului de a colabora cu FCTF pentru a ne coordona răspunsul la criza din Ucraina, sprijinul umanitar și resursele pe care le putem pune la dispoziție. Mobilizarea extraordinară pe care am văzut-o în ultimele zile în România ne arată cât #bine putem face când suntem #împreună.

  • Pentru a ne asigura că resursele comunității sunt utilizate cât mai bine, pentru a evita risipa și pentru ca aceste resurse să ajungă în cel mai scurt timp posibil la cei care au nevoie de ele, trebuie să avem o imagine cât mai clară a resurselor disponibile. De aceea, lansăm un centralizator al resurselor umanitare din Țara Făgărașului pentru Ucraina, pe care vă invităm pe toți, oameni de bine, organizații non-guvernamentale și operatori economici, să îl completați, pentru a avea o imagine cât mai completă asupra ajutorului pe care îl putem oferi noi, comunitatea locală.

Formular este disponibil aici.

Pe măsură ce colectăm aceste informații, vom informa comunitatea locală despre resursele disponibile și vă vom contacta pentru mobilizarea acestora, în funcție de nevoi.

  • De asemenea, astăzi, începând cu ora 10:00, până la ora 20:00, la sediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului (Bulevardul Unirii nr 1C, în spatele BRD), organizăm strângerea unor produse de primă necesitate pentru refugiații de la granițele României.

În acest moment, comunitatea locală poate ajuta cu: 1. alimente neperisabile, 2. alimente de primă necesitate, 3. apă, 4. ceai, 5. pături, lenjerii, saci de dormit (noi), 6. produse de igienă personală, 7. articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă), 8. dezinfectanți, măști. Produsele colectate vor fi organizate de către Crucea Roșie Română în transport umanitar și trimise către Crucea Roșie Ucraineană, respectând modul de organizare al Fundației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și principiile mișcării.

  • De asemenea, FCTF a lansat un fond de urgență pentru Ucraina, pentru a sprijini efortul umanitar pentru refugiații din Ucraina. Donațiile pot fi făcute online, prin intermediul platformei FCTF, disponibilă aici. Vă rugăm să selectați „Fond Urgență Ucraina” ca destinație a donației.

Pentru a ne asigura că sumele colectate susțin într-un mod eficient eforturile umanitare, suntem în contact cu partenerii noștri naționali, inclusiv prin rețeaua fundațiilor comunitare din România și identificăm împreună destinațiile acestor sume.

FCTF se angajează să își utilizeze întreaga infrastructură pentru mobilizarea resurselor comunității în sprijinul eforturilor umanitare și să informeze constant și în mod transparent comunitatea locală despre destinația sumelor colectate.

Indiferent cum decizi să te implici, Fundația Comunitară Țara Făgărașului împreună cu mai multe organizații și grupuri de inițiativă care au venit alături de noi și cărora le mulțumim pentru sprijin, sunt aici să te susțină și să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie.

Nu ezita să ne contactezi la office@fundatiactf.ro și să urmărești canalele noastre de social media pentru a rămâne la curent cu toate informațiile despre aceste demersuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.