Lansarea proiectului “Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în Municipiul Făgăraș”- Cod SMIS: 125406

1.1

Lansarea proiectului Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în Municipiul Făgăraș Cod SMIS: 125406

 

           Municipiul Făgăraș, în calitate de beneficiar, implementează, începând cu data de 15.06.2021 proiectul Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în Municipiul Făgăraș, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13: Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 9b: Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale, Obiectivul specific 13.1: Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

 Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității vieții populației din Făgăraș printr-o abordare integrată a direcțiilor de dezvoltare ale municipiului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Diversificarea ofertei cultural – recreative și de educație prin reabilitarea și modernizarea Casei de Cultura din Municipiul Făgăraș. Măsurile propuse pentru Casa de Cultură sunt măsuri de modernizare și reabilitare în vederea îmbunătățirii serviciilor sociale, educaționale, culturale și recreative prin transformarea imobilului într-un „Centru cultural – educativ modern”.
  2. Îmbunătățirea condițiilor de viață prin diversificarea opțiunilor de recreere a celor 28.330 de locuitori ai Municipiului Făgăraș ca urmare a modernizării Parcului Regina Maria. Opțiunile generate pentru populație odată cu îndeplinirea acestui obiectiv vin în completarea celor oferite de Casa de Cultură în ceea ce privește posibilitatea de recreere.

               Valoarea totală a proiectului este de 26.399.481,90 lei, inclusiv TVA aferent

               Valoare asistență financiară nerambursabilă: 22.806.538,80 lei, inclusiv TVA aferent

              Contribuția proprie a Municipiului  Făgăraș: 3.592.943,10 lei, inclusiv TVA aferent

              Dată începere proiect: 15.06.2021

              Dată finalizare proiect: 30.04.2023

1.2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.