Superstiții. Ce se mănâncă de Revelion

Una dintre superstiţii spune că de pe masa de Anul Nou nu trebuie să lipsească peştele. De fapt semnificaţia ar fi că, dacă mănânci peşte de Revelion, atunci aluneci prin necazuri ca peştele prin apă. 

Noaptea de 31 decembrie este noaptea specială care face trecerea dintre ani. Cu o însemnătate aparte pentru noi toți, noaptea de Revelion este deosebită și datorită preparatelor culinare servite în orice colț al lumii. De-a lungul timpului au existat multe superstiții și obiceiuri prilejuite de această trecere, atât legate de diverse activități, cât și de mâncare.

Ce este bine să mănânci de Revelion :

Mănâncă pește, fiindcă se spune că, aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în Noul An.

Consumă carne de gâscă. Te va ajuta să plutești peste probleme şi să înaintezi spre ţelul tău, aşa cum face gâsca.

De Revelion trebuie să mănânci struguri. Ciuguleşte dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, câte 12. Când ai ajuns la al 12-lea bob, pune-ţi o dorinţă care ţine de bani. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.

În cultura est-asiatică, tăiețeii simbolizează longevitate. De aceea, în noaptea dintre ani este bine să mănânci tăieței. Pregătește un preparat culinar care să conțină tăieței.

Bea şampanie la 12 noaptea pentru a avea parte de belşug. Poate fi și vin spumante. Important e să bei paharul până la fund şi toate dorinţele pentru noul an se vor îndeplini.

sursa: obsevator.ro, libertatea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.