Elevii care au organizat un târg, pentru a-l ajuta pe Samoilă, au primit diplome de mini-cetățeni de onoare

Elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ din Făgăraș, care au organizat un târg caritabil pentru a contribui la costurile operației la ochi a unui copil au primit astăzi diplome de mini-cetățeni de onoare din partea Primăriei Făgăraș. Distincțiile simbolice au fost acordate ”pentru generozitatea și implicarea în a face bine unui seamăn.”

diplom3Împreună cu diplomele, ei au primit și dulciuri, dar și câte un glob personalizat cu numele fiecăruia. De asemenea, învățătoarea care i-a încurajat să demareze proiectul caritabil a primit o diplomă de Cetățean-Maestru.

„Am încercat să le arătăm acestor copii cu suflet mare cât de importantă este acțiunea pe care au organizat-o pentru a-l ajuta pe seamănul lor, Samoilă. Credem într-o comunitate unită și am vrut să le arătăm aprecierea noastră. Le-am înmânat diplome de MiniCetățeni de Onoare ai Municipiului Făgăraș, globuri personalizate cu numele lor pentru bradul de Crăciun și ciocolată. Învățătoarei lor, doamnei Mariana Paler i-am înmânat o diplomă de Cetățean-Maestru, în semn de recunoștință pentru munca pe care o depune azi în dezvoltarea și îndrumarea uriașilor de mâine.

diplom2De asemenea, i-am informat că o fundație din București ne-a contactat și și-a exprimat interesul de a contribui cu bani pentru operația de care are nevoie Samoilă, după ce a aflat din presa locală despre târgul pe care l-au organizat ei. Iată, binele este molipsitor”, a declarat un reprezentant al Primăriei Făgăraș.

Astăzi copiii au fost recompensați de reprezentanții primăriei. Aceștia i-au felicitat, i-au încurajat pe copii să mai participe și la alte campanii umanitare și le-au acordat diplome și dulciuri. Noi am aflat de acest proiect pentru micuțul Samoilă în cadrul microcercului pe care l-am avut la noi la școală. Doamna Cocan ne-a anunțat de acest caz. Eu am prezentat copiilor în clasă situația micuțului Samoilă și ei au fost foarte impresionați de acest caz, foarte receptivi. S-au străduit să realizeze ornamente de Crăciun cât mai frumoase, pe care le-au valorificat, au mers în piață și le-au comercializat. S-au străduit foarte mult drăguții de ei și să știți că această campanie a avut mare succes, au făcut o sumă importantă de bani pe care i-au dat celor de la Partida Romilor. Și la noi la școală se derulează în continuare acest parteneriat, pentru că am avut copii care nu au confecționat ornamente, dar au adunat bani. Fiecare clasă, printre care și noi, a contribuit cu ceva pentru acest caz“, ne-a spus învățătoarea elevilor, Mariana Paler.

Reamintim că elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ din Făgăraș au organizat săptămâna trecută un târg de Crăciun în scop caritabil, după ce au fost impresionați de cazul micuțului Samoilă, care are nevoie de operație la ochi, pentru a putea vedea. Copiii au strâns suma de 3385 de lei, pe care au donat-o pentru intervenția chirurgicală. Vezi AICI cum au reușit micuții să strângă această sumă consistentă de bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.