Ministrul Muncii a semnat ordonanțele pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor începând cu 1 ianuarie 2022

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat ieri că a semnat ordonanțele pentru majorarea alocațiilor pentru copii și pentru creșterea pensiilor, de la 1 ianuarie.

Ministrul a precizat că majorarea alocațiilor de stat pentru copii se va face așa cum s-a prevăzut în programul de guvernare. Programul prevede o creștere a alocațiilor la 243 lei, din ianuarie 2022.

A doua ordonanță se referă la majorarea pensiilor. Potrivit ordonanței, pensia minimă se va majora de la 800 lei la 1.000 lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 lei la valoarea de 1.586 lei.

Nu a fost stabilită forma finală pentru ajutorul de 1.200 de lei

Referitor la ajutorul de 1.200 lei acordat pensionarilor cu pensii mai mici de 1.600 lei, Marius Budăi a afirmat că în prezent sunt discuții în coaliție pentru forma finală, nu dacă „să se dea sau să nu se dea”. Potrivit lui, nu este vorba de a treisprezecea pensie, ci despre o sumă care va fi acordată o singură dată în luna ianuarie, astfel încât cetățenii români și cei cu pensii mai mici să fie protejați în fața valului de scumpiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.