Peste 14.000 de teste anti-Covid, destinate elevilor, ajung astăzi în unitățile școlare din Făgăraș

Deși s-a anunțat că primele testări ale elevilor în școli vor începe astăzi, în zona Făgărașului, această procedură va demara cel mai probabil săptămâna viitoare. Asta pentru că doar în această dimineață, reprezentanții instituțiilor de învățământ din Făgăraș și Țara Făgărașului au mers să ridice cutiile cu teste de la Inspectoratul Școlar Județean. Peste 14.000 de teste, care vor fi efectuate din proba de salivă, vor ajunge astăzi doar în unitățile școlare din municipiul Făgăraș. Tot astăzi se va stabili în majoritatea unităților de învățământ dacă aceste teste se vor efectua acasă sau la școală.

„La ora 10.00, avem programarea pentru ridicarea testelor, apoi urmează o ședință a consiliului de administrație pentru a se stabili unde se efectuează testarea: acasă sau la școală și cel mai probabil de luni intrăm pe această structură“, ne-a spus Maria Racu, dir. al Colegiului Național „Radu Negru“.

La noi la școală s-a decis în cadrul consiliului profesoral și a celui de administrație ca testarea să fie făcută de către părinți, acasă, pentru că nu avem fizic posibilitatea să o facem în școală. Atunci, vom împărți testele către elevi și vom verifica faptul că fiecare a făcut testarea “, a declarat Corina Drăgoiu, dir. Colegiului Național „Doamna Stanca“.

Potrivit reprezentanților unităților de învățământ, în majoritatea unităților școlare astăzi se va decide unde se va face testarea: acasă sau la școală. În cazul în care se va face acasă, părinții vor fi informați de învățători sau diriginți cum să procedeze pentru testarea corectă a elevilor, dar și cu privire la ceea ce trebuie să facă în cazul în care testul indică infectarea elevului cu SARS-COV 2.

Denumirea unității de învățământ Localitate Nr. total de preșcolari/    elevi nr. teste
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Făgăraș FĂGĂRAŞ 151 400
Colegiul ‘Aurel Vijoli’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 1022 2125
Colegiul Național ‘Doamna Stanca’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 984 2025
Colegiul Național ‘Radu Negru’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 1481 3050
Grădinița cu Program Prelungit ‘Albinuța’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 225 475
Grădinița cu Program Prelungit ‘Prichindeii’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 240 500
Grădinița cu Program Prelungit ‘Voinicelul’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 185 400
Grădinița cu Program Săptămânal ‘Pinochio’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 280 600
Liceul Tehnologic ‘Dr. Ioan Șenchea’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 775 1600
Liceul Teologic Ortodox ‘Sf. Constantin Brâncoveanu’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 546 1150
Școala Gimnazială ‘Ovid Densusianu’ Făgăraș FĂGĂRAŞ 997 2075

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.