Căminele culturale din Ileni și Râușor, în cadrul unui proiect de 2,5 milioane lei

Căminele culturale din Ileni și Râușor ar putea beneficia de reparații capitale. Asta doar dacă proiectul depus de autoritățile locale  la Administrația Fondului de Mediu  va fi aprobat . Valoarea totală a investiției este de 2,5 milioane de lei. Edilii comunei Mândra speră ca cele 2 instituții culturale să fie reabilitate deoarece au trecut aproape 10 ani de la ultimele reparații.

Reprezentanții Primăriei Mândra își doresc eficientizarea energetică a căminelor culturale din comună. În acest sens au depus un proiect la Administrația Fondului de Mediu prin care își doresc să obțină aproximativ  2,5 milioane de lei, pentru modernizarea căminelor din Râușor și Ileni.

IMG_2444 Am depus proiect pentru reabilitare energetică a clădirilor la Ileni și Râușor. Valoarea totală a investiției este de 2,5 milioane de lei. Noi am sperat să putem să reabilităm toate căminele culturale, pentru că sunt aproape 10 ani de când au fost reparate și necesită mici reparații, dar aceste reparații mici sunt doar cârpeli. Noi am încercat să obținem o finanțare ca să  putem reface aproape în totalitate fiecare cămin. Am considerat căminul de la Râușor și cel de la Ileni, ca fiind cele mai afectate și le-am trecut prioritare, pentru că doar cele două se încadrau în suma de bani disponibilă. Atunci, căminul de la Mândra fiind într-o situație mai bună, căminul de la Șona, fiind foarte mic, am stabilit să le facem pe cele de la Râușor și Ileni, pentru că sunt clădiri destul de mari, termenul de când au fost reabilitate este mai mare de 10 ani și atunci am considerat că e oportun ca la cele două clădiri să facem lucrările de reabilitare“, ne-a spus Emil Moraru, viceprimarul comunei Mândra.

Dacă se vor obține banii prin acest proiect se va realiza reabilitarea completă a celor 2 cămine culturale din Ileni și Râușor, respectiv înlocuirea acoperișurilor, anveloparea clădirilor, reabilitarea interiorului, schimbarea instalației electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.