Lisa. Peste 30 de milioane lei, solicitate pentru două proiecte importante

Două proiecte importante pentru locuitorii comunei Lisa ar putea fi finanțate de la bugetul de stat prin Programul Național „Anghel Saligny“. Este vorba despre înființarea sistemului de canalizare și stație de epurare și despre modernizarea drumului ce duce la mănăstirea Breaza, proiecte pentru care administrația locală a mai solicitat finanțare și pe alte programe naționale. 

Înființarea sistemului de canalizare este o prioritate pentru comuna Lisa. Din cauza faptului că numărul locuitorilor acestei comunei nu depășește 2000, acest proiect nu a primit finanțare pe alte programe . Acum, pe noul PNDL, reprezentanții primăriei speră să obțină fondurile necesare și să demareze investiția în comună. Pentru proiectul „Înființare sistem de canalizare și stație de epurare în comuna Lisa, Județul Brașov“ s-a solicitat de la bugetul de stat suma de 26,979,908 lei.

IMG_2290Este un proiect complet, pentru toată comuna, cu stație de epurare. Sperăm să obținem fonduri pe acest program. Pentru aceste proiecte se finanțează comunele cu peste 2000 de locuitori iar comuna Lisa are 1860, dar cu un coeficient de înmulțire pe 10 ani, depășim 2000. Din acest motiv nu am obținut până acum finanțare, din cauza acestor norme care spun că au prioritate comunele cu peste 2000 de locuitori“, ne-a declarat Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Un alt proiect depus prin acest program este cel de „Reabilitare DC75B Breaza- Mănăstirea Breaza, comuna Lisa“, pentru care autoritățile din Lisa au solicitat de la bugetul de stat suma de peste 5 milioane de lei.

„Acest drum a mai fost depus și pe FDI, dar s-a desființat fondul de finanțare. Încercăm să găsim surse de finanțare pentru modernizarea tuturor drumurilor. Din punctul meu de vedere, toate sunt importante, dar mai ales cele spre zonele turistice ale localităților. “, ne-a mai spus primarul comunei Lisa.

Comuna Lisa a beneficiat de fonduri și prin PNDL2. Patru proiecte importante, printre care și modernizarea mai multor  drumurilor, au fost finanțate, lucrările fiind finalizate. Potrivit autorităților locale urmează recepția la finalizarea lucrărilor pentru aceste proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.