S-a stins din viață Moțu`, renumitul geamgiu al Făgărașului

Tristețe pentru familia, rudele, prietenii și toți cei care l-au cunoscut pe Constantin Brad. La vârsta de 73 de ani, „Moțu`“ – cum îl știu făgărășenii – s-a stins din viață, lăsând în urmă multă durere în rândul celor care l-au cunoscut.

Constantin Brad a fost adoptat în urmă cu mai bine de 40 de ani de Făgăraș, fiind geamgiu, dintr-o familie cu tradiție din partea Clujului. Făgărășenii i-au dat numele Moțu` după zona din care provenea: Țara Moților. Din anul 1977, el a lucrat ca geamgiu la Viitorul, iar după 1990 s-a privatizat. A fost printre singurii din zona noastră care a practicat această meserie și unde localnicii Țării Făgărașului, și nu numai, apelau ori de câte ori aveau nevoie de un meșter în lucrul cu geamurile, oglinzile, ramele.

lumanare1Cu imensă durere, familia anunță că trupul neînsuflețit al făgărășeanului va fi depus în această seară la capela romano-catolică din Cimitirul Vechi, iar slujba de Sărăcustă va avea loc sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 17.30. Cei care vor să-l conducă pe ultimul drum o vor putea face duminică. Slujba de înmormântare va avea loc începând cu ora 12.30.

Dumnezeu să-l odinească în pace!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.