Deputatul PNL, Dumitru Flucuș, a semnat propunerea AUR de suspendare a președintelui Iohannis

Dumitru Flucuș, fost primar al comunei Șinca Nouă și deputat  PNL, și-a pus semnătura pe lista senatorilor și deputaților care susțin propunerea AUR de suspendare din funcție a lui Klaus Iohannis, potrivit unui document obținut de Libertatea. Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat luni, 1 noiembrie, că a început să strângă semnături de la parlamentari pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Este nevoie de 156 de semnături, adică o treime din numărul total al aleşilor. Ulterior, suspendarea va fi supusă votului, unde este nevoie de 234 de voturi pentru a fi aprobată de Legislativ.

Simion a spus, tot luni, că are discuţii cu parlamentari şi cu lideri politici de la toate partidele. „Noi îl vom demite pe Klaus Iohannis pas cu pas”, a declarat el.

8 parlamentari au semnat până acum pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Pe lista semnatarilor este și un liberal: Dumitru Flucuș, deputat PNL de Brașov.

Contactat de Libertatea, Flucuș a spus că a semnat documentul marți, 2 noiembrie.

Dacă mă vor da afară din partid, este opțiunea lor. Am semnat respectivul document pentru că așa îmi cer majoritatea alegătorilor”, a spus el.

Miercuri, 3 noiembrie, secretarul general al PNL a dat o declarație jurnaliștilor cu privire la acest gest al deputatului PNL.

Dacă chiar a semnat și din câte am înțeles a semnat, va fi exclus din partid în maxim două săptămâni“, a spus Dan Vîlceanu, secretar general al PNL.

Întrebat de jurnaliști dacă PNL își mai permite în acest context să mai piardă din parlamentari, Dan Vîlceanu a concluzionat:

Îmi pare rău! Când ai făcut un asemenea gest nu ești parlamentar liberal, ești de la AUR, ai aceeași minte ca Georgică Simion și te duci la Georgică Simion“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.