Autoritățile din Șercaia solicită fonduri pentru devierea traficului greu pe două bretele ocolitoare

Traficul greu de pe Drumul Național 1, care trece prin localitatea Şercaia ar putea fi deviat pe două bretele ocolitoare. Autoritățile locale din comună vor să solicite o finanțare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Detaliile acestui proiect au fost prezentate de primarul comunei, Cristinel Paltin, care a precizat că cele două străzi pe care ar urma să fie deviat traficul greu vor avea o lungime totală de 8 kilometri, se va intersecta cu drumul judeţean care merge spre Hălmeag şi cu DN 1S (Şercaia – Hoghiz). „Valoarea investiţiei este estimată la aproximativ 10,9 milioane de lei, din care 10,5 milioane de lei ar urma să fie suma nerambursabilă de la bugetul de stat, iar 320.000 lei cofinanţarea din partea comunei Şercaia”, a declarat Paltin, citat de bzb.ro

Nu este pentru prima dată când reprezentanții comunei Șercaia au încercat să obțină finanțare pentru această investiție. Și în anul 2019, prin Fondul Naţional de Investiţii, s-a încercat finanțarea acestui proiect, însă această axă nu a mai fost operaţionalizată de Guvernul României.
Acesta nu este singurul proiect pentru care comuna Şercaia va solicita finanţare prin Programul Anghel Saligny. „Pe listă mai avem un proiect pe care vrem să îl realizăm în parteneriat cu comuna Şoarş şi care presupune modernizarea drumului comunal ce porneşte din Hălmeag şi ajunge la Felmer. Lungimea totală a acestui drum este de 12 km, din care 5,7 km sunt pe teritoriul comunei Şercaia, iar 6,3 km pe teritoriul comunei Şoarş. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 24 milioane de lei, din care 23 milioane de lei este suma solicitată de la Guvern. Cofinanţarea ce ne va reveni în acest proiect este de 300.000 de lei”, a explicat primarul comunei, în cadrul unei conferințe de presă, citat de bzb.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.