Depunere cereri pentru ajutoarele de încălzire, începând din 19 octombrie

Formularele de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței vor fi disponibile la Direcția de Asistență Socială Făgăraș începând de marți, 19 octombrie. Consumatorii vulnerabili de energie beneficiază de ajutor pentru încălzire şi de suplimentul pentru energie pentru acoperirea integrală sau a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinței, în baza Legii nr. 226/2021.

Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Începând din 19 octombrie 2021, cererile pot fi ridicate de la sediul Direcției de Asistență Socială Făgăraș, str. Tudor Vladimirescu nr. 8 , de luni până vineri între orele 9.00 – 13.00. De asemenea, pot fi descărcate de pe site-ul www.dasfagaras.ro

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței, raportat la venituri în funcţie de sistemul de încălzire utilizat, acordat în perioada 01.11.2021 – 31.03.2022, este:

– între 25 și 250 lei, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;

– între 50 și 500 lei, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;

– între 32 și 320 lei, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;

– între 10 și 100% din valoarea consumului lunar, pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

 

Cuantumul suplimentului pentru energie, raportat la venituri în funcţie de sistemul de încălzire utilizat, acordat pe întreaga perioadă a anului, este:

  1. a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
  2. b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
  3. c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
  4. d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

Atenție! Cererile se depun până la data de 10 noiembrie. Titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinței sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia în termen de 5 zile de la data modificării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.