Dezbatere publică după ce s-a cerut dublarea tarifului de salubritate în comuna Hârseni

Locuitorii comunei Hârseni sunt chemați să participe la o dezbatere publică, joi, 14 octombrie, de la ora 17.00, la Căminul Cultural din Sebeș,  pe tema taxei de salubritate. Asta după ce societatea care colectează deșeurile din comună a transmis Primăriei Hârseni o notificare prin care anunță majorarea prețului la gunoi. 

În comuna Hârseni, operatorul de salubritate, Salco Serv, operează cu prețul de 7,5 lei/persoană/lună, pentru cei care nu colectează selectiv și de 6,59 lei/persoană/lună pentru cei care colectează selectiv, preț neschimbat de la jumătate anului 2019. Gunoiul menajer este ridicat o dată la două săptămâni, la fel și cel reciclabil. Acum, reprezentanții societății au transmis autorității locale că în urma creșterii cheltuielilor cu serviciu pe care îl prestează, au calculat pentru comuna Hârseni un preț de 15 lei/persoană/lună.

„Au venit cu motivări că a crescut prețul motorinei, însă nu e o justificare, pentru că și în 2019 când a fost stabilit prețul de 7,5 lei era tot atât motorina. Eu înțeleg că au crescut prețurile la toate, dar nu un preț dublu. Am decis să organizăm o dezbatere publică pentru a fi informați cetățenii, mai ales că au contract direct cu cetățenii. I-am chemat și pe reprezentanții Salco Serv să le explice oamenilor. “, ne-a spus Daniel Dâmboiu, primarul comunei Hârseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.