Câini otrăviți la Sâmbăta de Sus. Animalele ar fi mâncat carne otrăvită, care era destinată urșilor

Oamenii legii au fost sesizați la sfârșitul săptămânii trecute de către un crescător de oi din localitatea Sâmbăta de Sus, după ce mai mulți câini au murit la distanță de câteva zile. Proprietarul câinilor spune că aceștia ar fi mâncat carne din niște saci atârnați de crengile unor copaci, puși acolo, cel mai probabil pentru urși. Oamenii legii au fost la fața locului, au adunat probe și fac cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru a găsi vinovatul și a-l trage la răspundere.

Florin Surdu  este un  crescător de oi din Sâmbăta de Sus. În urmă cu două săptămâni i-a murit primul câine de la stână Nu s-a gândit nicio clipă că patrupedul a fost otrăvit. Doar după ce i-au murit și următorii câini, și-a dat seama că are de a face cu o mână criminală.

Lunea trecută, ieri a fost o săptămână, m-a sunat ciobanul și mi-a spus că un câine breaz nu a mai ieșit din porumb. Ne-am dus să-l căutăm, am crezut că l-a lovit vreo mașină. Miercuri dimineață mă sună din nou și îmi spune să vin repede că un câine negru are bale la gură. L-am luat repede, m-am dus cu el la veterinar, i-au făcut perfuzii iar după perfuzii a murit. Sâmbătă, pe la 18.00, mă sună din nou băiatul de la stână și îmi spune că mai e un câine cu bale la gură. M-am dus repede, dar nu am mai apucat să-l duc la veterinar, mi-a murit în mâni. A fost al patrulea câine. Trei săptămâna trecută și primul cu două înainte. Am făcut imediat sesizare iar la fața locului a ajuns de la Poliția Animalelor, de la Poliția Făgăraș, veterinarul“, ne-a povestit Florin Surdu.

IMG-20211012-WA0005Proprietarul câinilor spune că a mers pe teren pentru a identifica sursa otrăvirii câinilor iar la marginea unui lan de porumb a găsit niște saci cu carne atârnați în copaci.

Presupunem că acești saci sunt sursa otrăvirii. Am găsit saci cu carne, agățați în copaci, dar și pe jos iar noi spunem că e otravă în ei. Credem că au fost puși în copaci pentru urs, nu cred că pentru câini iar din cei pe care ursul i-a tras jos, ar fi mâncat câinii. Așa credem noi, acum așteptăm finalizarea cercetărilor“, a mai spus proprietarul câinilor.

În această cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.“, comisar de poliție Alina-Maria IVAN, de la IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *