Binecuvântare pentru comunitatea Parohiei din cartierul Galați

Credincioșii Parohiei Făgăraș-Galați, județul Brașov, au primit în Duminica a 20-a după Rusalii vizita Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din parohia făgărășeană, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraș, Iulian Boac, parohul Claudiu Păun, preotul pensionar Cornel Ursu, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit diacon pe teologul Cătălin Emanuel Gaga. În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, a Învierii fiului văduvei din Nain.

galati1„Mântuitorul a avut empatie față de suferința umană, pentru că a venit să mântuiască întreaga lume. El a vrut să-i arate acestei femei că plânsul, suferința se termină odată cu Învierea Sa din morți, pentru că apare bucuria Învierii în locul deznădejdii. I-a spus femeii să nu mai plângă, s-a atins de patul pe care era purtat tânărul și i-a poruncit să se scoale. Cuvintele acestea rostite de Fiul lui Dumnezeu au avut atâta putere încât sufletul tânărului a fost adus în trup și Mântuitorul l-a dat pe tânăr mamei sale. Cuvintele și gestul Mântuitorului au o semnificație deosebită. Mântuitorul și-a arătat puterea dumnezeiască și l-a readus pe tânăr la viață. Cuvintele Sale ni se adresează nouă, tuturor, pentru că chemarea la viață este o permanentă așteptare și un permanent îndemn pe care ni-l adresează Hristos de a ne ridica din starea de păcat, care nu este altceva decât moarte”, a subliniat ierarhul.

După Sfânta Liturghie, Părintele Mitropolit Laurențiu a binecuvântat lucrările efectuate recent la locașul de cult și a sfințit o icoană a Maicii Domnului, o icoană a Sfântului Ioan Botezătorul, aduse de la Muntele Athos, precum și altarul de vară al parohiei, o nouă capelă mortuară și un nou clopot.

galati4Preotul paroh Claudiu Păun a fost hirotesit iconom, în semn de apreciere a activității pastorale și misionare din ultimii ani. De asemenea, preotul Cornel Ursu de la biserica făgărășeană, ieșit la pensie, a fost distins de ierah cu Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Mai mulți binefăcători au primit din partea ierarhului diplome de cinstire.

Credincioșii au avut posibilitatea să se închine la final în fața raclei unde se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.