Utilaj mobil pentru stingerea incendiilor, la Beclean

Parcul de utilaje al Primăriei Beclean a fost dotat de curând cu un UTV mult necesar. Este vorba despre un vehicul care va fi folosit pentru situațiile de urgență, în principal pentru stingerea incendiilor. UTV-ul a fost achiziționat în urma depunerii unui proiect cu fonduri europene. 

De curând, Primăria Beclean a achiziționat, în urma unui proiect câștigat cu fonduri europene, prin GAL Microregiunea „Valea Sâmbetei“ un utilaj mobil  dotat pentru stingerea incendiilor. UTV-ul poate fi folosit și pentru acțiunile de dezinfecție din comună.

IMG-20211008-WA0002Acest UTV l-am achiziționat pentru Compartimentul Situații de Urgență, în cazul în care avem nevoie de a stinge incendii. Acesta este achiziționat cu fonduri europene, prin GAL Microregiunea Valea Sâmbetei, de unde am primit 15.500 euro și cu cofinanțarea noastră care a fost de 13.000 euro. Este de mare trebuință acest UTV deoarece avem perioada aceea critică, în cazul unui incendiu la vreun imobil sau vegetație așa cum din păcate a mai avut loc de-a lungul timpului. Pentru că dimensiunile acestuia sunt unele mici, se poate strecura cu ușurință în locuri greu accesibile și totodată este aici în Beclean iar perioada aceea critică, minutele sunt  importante și putem acționa cu el pentru stingerea incendiilor sau diminuarea lor până când ajung pompierii. Este dotat cu rezervor. De asemenea, am achiziționat și un rezervor mai mare pentru a-l avea pregătit cu apă, funcționează cu presiune pe diferite trepte. Este foarte bun pentru asemenea situații.“, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

La finalul lunii septembrie au demarat lucrări și la remiza de pompieri. Reprezentanții primăriei vor să construiască atât un corp administrativ, cât și un garaj care să adăpostească acest utilaj.

S-a trecut la turnarea fundației la corpul administrativ și la garajul pentru UTV, în imediata apropierea a sediului Primăriei. Vafi construit aici la îndemână iar acest UTV va fi pregătit cu apa necesară, pentru a putea stinge incendiile“, a mai spus primarul comunei Beclean.

Personalul care are atribuții în situații de urgență sunt viceprimarul, un angajat de la Urbanism, dar și primarul împreună cu pompierii voluntari din localitate.

IMG-20211008-WA0006 IMG-20211008-WA0005 IMG-20211008-WA0004 IMG-20211008-WA0003

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.