Fără norme, nu se pot completa cereri pentru ajutoarele de încălzire

Fără norme actualizate nu avem cereri pentru ajutoarele de încălzire, este mesajul reprezentanților Direcției de Asistență Socială Făgăraș. Așadar, făgărășenii care erau obișnuiți ca în această perioadă să ridice cererile pentru a obține ajutoare de încălzire trebuie să mai aștepte.

Dacă până acum făgărășenii se prezentau la sediul Direcției de Asistență Socială Făgăraș pentru a ridica cererile tip, pentru a beneficia de ajutoarele de încălzire, în acest an, ei trebuie să mai aștepte. Deși Legea consumatorului vulnerabil, privind ajutorul financiar dat de Guvern pentru încălzirea locuințelor, a fost adoptată de Parlament la începutul lunii septembrie, normele sunt încă în dezbatere, de aceea încă nu se acordă cereri tip în vederea primirii acestor ajutoare.

La ședința organizată de Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, precum și de Prefectura Brașov, ni s-a comunicat că normele metodologice de aplicare a legii 226 din 2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie nu au fost încă publicate, fiind încă în dezbatere. Ca urmare a acestui fapt, după publicarea acestor norme, care va fi comunicat ulterior atât prin mass-media, cât și online pe pagina de facebook și pe pagina web a DAS Făgăraș, cetățenii eligibili pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie sunt rugați să se prezinte la sediul DAS Făgăraș pentru a ridica, completa și a depune ulterior cererile“, ne-a spus Mihai Ionescu, de la  Direcția de Asistență Socială Făgăraș.

 (Iulia Grecu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.