Spitalul din Făgăraș este supraaglomerat de bolnavi Covid-19

Trăim o situație nemaiîntâlnită până acum, susține managerul spitalului din Făgăraș, dr. Mihaela Pandrea. În doar 12 ore, 17 bolnavi au fost confirmați cu noul coronavirus. Din păcate, spitalul are toate locurile ocupate iar o parte dintre pacienți au fost transferați la alte spitale din județ. Potrivit DSP Brașov în momentul acesta, la Făgăraș 93 de persoane sunt confirmate cu virusul SARS-COV -2.

Au explodat cazurile de Covid-19 și la Făgăraș. Deși a fost suplimentat numărul de paturi, pentru îngrijirea bolnavilor confirmați cu noul coronavirus, în spitalul din Făgăraș nu mai sunt locuri. Spre exemplu doar în ziua de sâmbătă, 2 octombrie, 17 locuitori ai Țării Făgărașului s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul spitalului Făgăraș fiind confirmați cu noul coronavirus.

„Este o situație destul de gravă ținând cont că noi am suplimentat numărul locurilor destinate COVID-19, în spital, cu 28 de paturi față de anul trecut când aveam 30 și încă 2 paturi în plus pe ATI. La momentul actual toate locurile sunt ocupate. Este o variantă a virusului destul de agresivă, toți au afectare pulmonară și insuficiență respiratorie. Vreau să fac un apel la populație, să fim un pic conștienți, să purtăm masca chiar dacă nu este obligatorie, să o purtăm și pe stradă pentru că nu ne păzim doar pe noi, ci și pe familiile noastre. Vă rugăm fiți responsabili și nu luați în glumă această boală, pentru că este necruțătoare pentru mulți dintre noi”, a declarat managerul spitalului ”Aurel Tulbure” Făgăraș, dr. Mihaela Pandrea.
Din nefericire, au fost înregistrate și decese la spitalul din Făgăraș, în urma acestei boli.
Vă dau un exemplu, în 2 zile am avut 3 decedați de această boală deci atenție mare! Nu contează vârsta, pentru că avem oameni de 40 de ani până la oameni care au peste 80 de ani. Sunt copii diagnosticați cu Covid, nu sunt internați la noi în spital pentru că noi nu putem să ținem copii, ci la Brașov, dar această boală nu iartă pe nimeni, nu are vârstă”,  a mai adăugat managerul spitalului din Făgăraș.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Brașov, astăzi în Făgăraș incidența este de 2,44 la mia de locuitori asta înseamnă că 93 de locuitori ai municipiului au fost confirmați cu virusul SARS-COV-2.
(Iulia GRECU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.