Peste 1.300 de hectare de păduri de stat din Brașov și Făgăraș, incluse în rândul pădurilor virgine și cvasivirgine

Peste două mii de hectare de păduri de stat, administrate de compania Romsilva, au fost incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine. Pădurile sunt în județul Brașov, potrivit mediafax.ro.

Potrivit reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, 1.332 de hectare de păduri de stat au fost incluse în catalog, în urma proiectului lansat anul trecut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru identificarea de noi suprafețe de păduri virgine și cvasivirgine.

Noile date oficiale arată că au fost identificate 1.332 de hectare de păduri de stat administrate de Direcția Silvică Brașov. Este vorba despre păduri din Parcul National Piatra Craiului, din ocoalele silvice Brașov și Făgăraș.

Până în prezent, în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine au fost introduse 60.911 hectare de păduri. Din total, 46.535 de hectare (76,4%) sunt păduri proprietatea a statului, fiind administrate de Romsilva.

Toate zonele incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine beneficiază de o protecție strictă.

Procesul de identificare și includere a pădurilor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine va continua.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.