O investiție mult așteptată, finalizată la Comăna

Vești bune pentru locuitorii comunei Comăna. În cel mai scurt timp, oamenii vor avea apă potabilă la robinete. Asta după ce s-a finalizat lucrarea de captare a văii Comănii, dar și a stației de potabilizare și filtrare. Deocamdată se fac ultimele probe iar după recepția finală apa va fi introdusă în rețea.

O problemă stringentă a localnicilor comunei Comăna este lipsa apei potabile în lunile secetoase de vară. De ani de zile se fac eforturi pentru ca oamenii din comuna Comăna să nu mai primească apă cu porția în verile secetoase. S-au forat puțuri în anii trecuți pentru a asigura necesarul de apă, însă nu a fost suficient. O soluție găsită și pentru care s-au alocat bani a fost cea de a capta apă din Valea Comănii și de a construi o stație de filtrare și potabilizare. Lucrarea a început de anul trecut iar acum a fost finalizată.

Lucrarea este executată, finalizată, mai trebuie făcută recepția. Trebuie să vină cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții, DSP-ul, constructorul, dirigintele de șantier și după ce sunt toate probele de apă luate, dar sigur e bună, va fi introdusă în rețea. În plus, avem și debit suficient de apă, nu o să mai avem probleme. Lucrarea de captare, transport și potabilizare apă e finalizată, urmează recepția în maxim 2 săptămâni.“, ne-a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Lucrarea a fost realizată cu bani din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.