Îți place să te uiți la filme? Află cum poți să îți faci propriul cinema mobil, cu telefonul android

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să se bucure de filme în confortul casei, față de a viziona filme în cinematografele publice, este momentul să îți creezi propriul cinema acasă.

Află cum poți să îți faci propriul cinema, cu telefonul mobil! 

Anul trecut, serviciile de streaming video au crescut în popularitate și, implicit, timpul petrecut pe internet. Având în vedere progresele incredibile în tehnologia de acasă, inclusiv televizoare HD, sisteme de sunet surround și chiar automatizarea locuinței, este posibil să creezi o experiență cu adevărat cinematografică.

 

Însă, atunci când planifici să faci o “sală de cinema”, ia în considerare mai întâi câte persoane vor folosi spațiul, alături de tine. Răspunsul la această întrebare va determina ce fel de investiții va trebui să faci. 

 

Bineînțeles, un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este dacă ai o cameră dedicată – cum ar fi sufrageria – sau dacă vrei să ai posibilitatea de a vedea filme și in living și în dormitor. Dacă îți dorești un sistem fix, atunci vei dori să incluzi un ecran de înaltă calitate (poate și un receptor), difuzoare, iluminat de dispoziție, un sistem de control audio dedicat și scaune confortabile.

 

Dacă nu ai un televizor sau un computer într-o cameră dedicată sau pur și simplu vrei să poți să te uiți la filme de oriunde, atunci îți poți transforma smartphone-ul într-un home cinema mobil capabil să redea filme, emisiuni TV și jocuri. Cea mai simplă variantă pentru a face asta este să îți cumperi un videoproiector care se poate conecta la telefonul tău.

 

Metoda de funcționare a aceluiași ecran fără fir bazat pe sistemul Android și sistemul IOS este diferită. Pentru sistemul Android, există multe modalități de operare. Una dintre ele este să pornești opțiunea funcției fără fir pe ecran a proiectorului. Apoi, telefonul mobil trebuie să navigheze pe internet fără fir și să fie pe aceeași linie Wifi ca proiectorul. Apoi să deschizi funcția de opțiune interactivă multi-ecran a telefonului și să găsești ID-ul proiectorului pentru a face clic pe conectare. 

 

Dacă o opțiune wireless nu este potrivită, poți folosi o conexiune prin cablu. Toate dispozitivele Android au fie o opțiune microUSB, fie USB-C. Cu cablul potrivit, poți conecta dispozitivul Android la un proiector care utilizează direct un cablu HDMI. Un alt standard acceptat este MHL, care se conectează și prin porturi HDMI.

O altă metodă este prin intermediul software-ului terților, fie prin Miracast, fie prin dispozitivul Google Chromecast. Însă, pentru a face acest lucru, proiectorul trebuie să accepte conexiuni HDMI. Indiferent de ce variantă alegi, pe Lerato poți să găsești tot ce ai nevoie. Crearea unui home cinema nu este atât de complicată sau de scumpă pe cât pare – deși poți cheltui mulți bani dacă dorești ceva cât mai sofisticat. 

Cu toate acestea, trebuie să obții detaliile tehnice, în special pentru a te asigura că dispozitivele sunt compatibile și pentru a vedea dacă ai nevoie de un anumit tip de cablu.

Sursa foto: Pexels.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.