Ce trebuie să știi despre țevile galvanizate?

Tevile galvanizate sunt tevi de otel, care au fost prealabil acoperite cu un strat protector de zinc, pentru a preveni coroziunea si rugina. In mod obisnuit, tevile galvanizate au fost utilizate si instalate in casele construite acum cateva zeci de ani, dar se folosesc si acum in blocurile mai vechi.

Cand a fost inventata, conducta galvanizata era o alternativa la conducta de plumb pentru sistemele de alimentare cu apa. Cu toate acestea, zecile de ani in care acestea au fost expuse la umezeala au provocat coroziunea conductelor galvanizate si ruginirea lor in interior.

Tevile galvanizate au o durata limitata de viata si exista cateva motive pentru care acestea trebuie schimbate din cand in cand. De asemenea, este important sa stii cum le intretii.

Iata ce trebuie sa stii despre tevile galvanizate

Intretinerea tevilor galvanizate depinde de mai multi factori. In acelasi timp, modul in care o abordezi te ajuta sa beneficiezi de acestea pentru o perioada de timp indelungata si reduce semnificativ riscurile asociate problemelor cauzate de invechire, coroziune sau o mentenanta slaba. Astfel, asigura-te ca tii cont de intretinerea acestora.

Ai tevi galvanizate?

Nu este obligatoriu ca orice locuinta sa fie echipata cu tevi galvanizate. Astfel, daca te muti intr-o locuinta noua, trebuie sa verifici acest lucru. Tevile galvanizate au o culoare nichelata, dar pe masura ce trece timpul, aceasta se schimba si devine mai deschisa sau mai intunecata, in functie de mediu. De asemenea, in cazul in care conductele de apa au fost vopsite, recunoasterea lor doar vizual devine mai dificila.

Exista si un test rapid pentru a afla daca tevile sunt galvanizate. Nu trebuie decat sa folosesti o surubelnita cu cap plat si un magnet puternic. Incepe prin a zgaria teava si, in cazul in care aceasta prezinta o culoare gri-arginitiu, iar magnetul se lipeste, inseamna ca teava este galvanizata.

Asigura-te ca nu contin plumb

Tevile galvanizate sunt cunoscute si ca tevi zincate, iar zincul natural este impur. Tevile de acest fel sunt deseori acoperite in zinc care contine plumb si alte impuritati, pentru a le prelungi durata de viata.

Din pacate, plumbul poate fi daunator pentru locuitorii din casa. De aceea, tevile trebuie verificate pentru acest lucru. Nu exista o metoda prestabilita pentru a verifica aceasta contaminare cu plumb. Cea mai simpla si sigura varianta este inlocuirea tevilor vechi si utilizarea unui sistem cu teava zincata si galvanizata de la Nicometaltub, pentru un plus de siguranta si calitate.

 

Middle aged man with a burst water pipe phoning for help

Ce probleme pot provoca tevile galvanizate?

Datorita coroziunii din tevile galvanizate, presiunea apei se poate reduce. Acest lucru face ca apa sa se distribuie inegal, mai ales daca aceasta coroziune apare doar in anumite tevi.

In acelasi timp, tevile galvanizate pot elibera fier si pot provoca decolorarea. Un indicator clar al acestui lucru este o pata maro pe o chiuveta de portelan. De asemenea, in timp, tevile galvanizate vor rugini si vor cauza mult mai multe daune locuintei, sistemului de distribuire a apei.

Prin urmare, asigura-te ca folosesti tevi de calitate, pentru a nu pune in pericol calitatea si distribuirea apei, dar nici sanatatea ta si a familiei tale.

sursa foto: envato.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.