1377 de elevi din județ învață online. Două clase, din Făgăraș

1.377 de elevi, din 52 de clase din judeţ, învaţă în online, potrivit datelor raportate miercuri, 22 septembrie, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, scrie bzb.ro.  Practic, aproape de 4 ori mai mult faţă de ziua de vineri, 17 septembrie, când erau peste 360, în 13 clase sau grupe. Asta după ce au fost confirmate cazuri de Covid în clasele lor. La Făgăraș, potrivit DSP erau ieri elevii din două clase care au trecut la învățământul online după ce au fost confirmate câte un caz de infectare în fiecare clasă.
Pe lângă aceştia, mai sunt 64 de elevi care învaţă online motivat. În total, miercuri erau confirmaţi cu Covid 87 de elevi şi 34 de persoane angajate în învăţământ, atât dascăli, cât şi personal didactic auxiliar şi nedidactic.
Reamintim că regulile în cazul apariţiei unui caz de COVID-19 într-o clasă  sunt diferite în învăţământul preşcolar şi primar faţă de cel gimnazial şi liceal. La apariţia unei îmbolnăviri, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a şi cei din liceu pot continua cursurile la şcoală doar dacă sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală. În cazul copiilor din preşcolar şi a celor de până la clasa a VI-a, cursurile trec în online pentru 14 zile, dar se poate veni la şcoală din ziua 8, în urma testării antigen, cu test COVID negativ. Testarea se organizează în şcoală. În cazul în care părinţii refuză testarea copiilor în ziua 8, acei copii continuă cursurile online până în ziua 14.
În cazul copiilor din clasele a VII-a, a VIII-a şi a celor de liceu, la apariţia unui caz de COVID într-o clasă pot continua cursurile la şcoală elevii vaccinaţi anti-COVID şi cei trecuţi prin boală în ultimele 180 de zile. Elevii nevaccinaţi vor trece în online, cu posibilitatea testării în ziua 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.