ANM: Avertizare de vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului

Meteorologii anunță vreme deosebit de rece la munte, cu intensificări ale vântului, iar la altitudini de peste 1.700 de metri va ninge viscolit.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru perioada 22 septembrie, ora 10:00, și 23 septembrie, ora 10:00, o informare de vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului în România. Temperaturile vor coborî până la 0-3 grade în timpul nopții în depresiuni și în dealuri subcarpatice din sud, existând condiții pentru producerea brumei.

În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h”, a transmis ANM.

Vremea se va menține deosebit de rece în zilele de 23 și 24 septembrie în cea mai mare parte a țării, vântul intensificându-se în majoritatea regiunilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.