Ai haine mai vechi care îți vin bine, dar de care te-ai plictisit? Află cum să le faci să arate ca noi!

Cu siguranță, și tu păstrezi în dulap haine care încă ți se potrivesc, dar de care te-ai plictisit. În loc să le arunci și să îți cumperi altele noi, le poți reinventa cu ajutorul unor mici modificări și accesorii. Astfel, vei economisi bani și te vei relaxa, petrecându-ți timpul într-un mod plăcut și creativ.

Idei de reinventare a hainelor

Orice haină poate fi modificată, chiar și cele deteriorate în anumite locuri. Poate fi vorba despre pete, urme de arsură, rupturi – orice material textil poate fi refolosit în alte scopuri. Iar hainele care nu sunt deteriorate, dar parcă nu îți mai plac la fel de mult ca la început pot fi modificate, decorate și reinventate, astfel încât chiar și ție să ți se pară că sunt ca noi. Iată câteva idei care te vor ajuta să nu mai arunci hainele vechi și să reduci cheltuielile pentru vestimentație.

Taioare, sacouri, paltoane

Taioarele, sacourile și paltoanele pot fi și ele împodobite cu elemente decorative. De asemenea, le poți personaliza cosând pe ele, din loc în loc, petice din alte materiale colorate sau benzi din dantelă. Dacă nu te pricepi la cusut, poți opta pentru lipirea acestora cu ajutorul adezivilor speciali și al pistoalelor de lipit.

Pulovere, bluze și tricouri

În cazul în care ai două-trei bluze sau pulovere cu mânecă lungă din același material, dar de culori diferite, le poți tăia sau descoase mânecile. Ai opțiunea de a le lăsa fără mâneci sau să coși, spre exemplu, la o bluză albastră o mâneca descusută de la cea albă și invers. Vei obține, astfel, două obiecte de îmbrăcăminte multicolore. De asemenea, dacă ai tricouri din bumbac pătate sau rupte, care nu mai pot fi purtate, poți folosi materialul rămas intact pentru a confecționa măști textile sau bentițe pentru păr asortate.

Rochii și fuste

Rochiile și fustele lungi pot fi reinventate prin scurtare, transformându-le în rochii și fuste midi sau mini. Cele scurte pot fi „lungite” prin adăugarea la poale a benzilor din dantelă sau prin suprapunerea peste partea de jos a unor materiale fluide, de tip voal. Efectul va fi deosebit!

Blugi

Nu arunca niciodată blugii vechi! Buzunarele pot fi descusute și atașate la alte haine. De asemenea, blugii lungi pot fi tăiați și franjurați și transformați în pantaloni scurți. Pentru o notă proaspătă și veselă, îi poți decora cu diverse modele cusute din mărgele, strasuri sau paiete. Emidale.ro îți pune la dispoziție mărgele en gros și en detail și multe alte elemente decorative, în funcție de gusturile tale.

Materialul de la blugii vechi și descusuți poate fi folosit și pentru a face din el sacoșe pentru cumpărături. Materialul este foarte rezistent, iar sacoșa poate fi personalizată, cosând pe ea modele de efect. În plus, astfel vei folosi mai puține pungi și sacoșe din plastic și vei ajuta la protejarea planetei.

De asemenea, dacă ai mai multe buzunare din material de blugi, le poți atașa de un panou dintr-un material rigid, pentru a-ți păstra în ele obiectele de baie sau pentru a organiza diverse alte obiecte. Iată cum poți obține chiar și un sistem de depozitare pentru obiectele mărunte!

Iată cum, fără a face un mare efort, îți poți reîmprospăta garderoba cu un cost redus și cu multă imaginație. În plus, activitățile manuale te vor ajuta și să te relaxezi și îți vor oferi satisfacția de a avea haine unicat.

Sursa foto: Pixabay.com

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *