Vremea se răcește începând din această seară. Urmează zile cu ploi și vânt în majoritatea regiunilor țării

Administrația Națională de Meteorologie anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi, descărcări electrice și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Informarea meteo va intra în vigoare începând din această seară, de la ora 19:00. Va fi valabilă până sâmbătă la ora 10.00.

În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în intervalul menționat. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe alocuri 30-40 l/mp, îndeosebi la munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45-50 km/h în general, iar în zona montană înaltă de peste 70 km/h.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie precizează că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului, începând din după-amiaza zilei de vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.