După ani de așteptări, locuitorii din Calbor și Boholț vor avea apă potabilă

Vești bune pentru locuitorii din Calbor și Boholț! Zilele sunt numărate până când oamenii din cele două sate vor avea apă potabilă la robinete. Constructorul care realizează lucrarea face ultimele verificări, pentru ca în cel mai scurt timp, să curgă apă potabilă în rețea. Lucrările au fost efectuate cu bani prin PNDL și au costat peste 7 milioane de lei.

O problemă veche cu care se confruntă locuitorii satelor Calbor și Boholț, cea legată de lipsa apei potabile, este pe cale de a fi rezolvată. În vara anului trecut au demarat  lucrările la rețeaua de alimentare cu apă a satelor Calbor și Boholț iar acum acestea au ajuns la final. Conducta de apă trece pe la limita fiecărei proprietăți, urmând ca în cel mai scurt timp, oamenii să se poată branșa. De asemenea, au fost montați 20 de hidranți în fiecare sat, dar și cișmele, în zonele principale ale satelor: la cămin, la școală.  În plus, toată rețeaua va fi monitorizată printr-un sistem inteligent, care va anunța  automat dacă există vreo defecțiune la instalații.

IMG_2260La Calbor și Boholț, lucrarea a fost foarte necesară, pentru că nu era apă potabilă. Acum, în scurt timp, datorită echipei de muncitori care a lucrat susținut, o să avem la limita fiecărei proprietate apă potabilă, ca după aceea ei să-și racordeze locuințele la rețeaua existentă. În aceste zile sunt efectuate ultimele verificări, acum o să amplasăm și fibra optică pentru că va fi totul monitorizat de un sistem inteligent, în cazul în care apar defecțiuni, totul va fi sesizat punctul. În scurt timp va fi proprie pentru băut“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Apa este captată din patru puțuri, săpate la adâncimea de 160 de metri, in extravilanul satului Calbor, este trecută printr-o stație de filtrare și de clorinare, fiind apoi depozitată într-un rezervor de 200 de mc. Însă până a se realiza toată această instalație s-au întâmpinat mai multe probleme.

Am avut fel de fel de probleme; aceste foraje le-am preluat acum cinci ani de zile, fiind construite fără autorizații, pe terenuri ale altor proprietari. Am avut tot felul de plângeri, de piedici, însă le-am depășit pe toate și așa vom face și cu proiectele următoare. Am muncit mult la acest proiect, am legalizat totul, astfel încât cetățenii noștri să aibă apă potabilă.“, a mai spus primarul comunei Beclean.

IMG_2238 IMG_2239 IMG_2241 IMG_2243 IMG_2246 IMG_2248 IMG_2249 IMG_2250 IMG_2255 IMG_2256 IMG_2258 IMG_2259 IMG_2262

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.