Se lucrează intens la modernizarea rigolelor și a podețelor în satele Râușor și Ileni

Se lucrează intens la modernizarea rigolelor și a podețelor în satele Râușor și Ileni. Constructorii vor să finalizeze în această toamnă lucrarea, mai ales că în Râușor este oprită și asfaltarea drumului comunal 67A, tocmai pentru ca totul să fie realizat corespunzător. Lucrările sunt efectuate cu bani din bugetul local.

IMG_2195Momentan lucrăm în satul Râușor la modernizarea șanțurilor. În paralel, lucrăm și în satul Ileni. După finalizarea lucrărilor la  rigole, în satul Râușor vom trece la turnarea ultimului strat de asfalt, stratul de uzură care va finaliza practic proiectul de modernizarea a DC 67 A. Ultimul strat de asfalt se va îmbina cu șanțurile și atunci trebuiau finalizate șanțurile pentru a putea finaliza și asfaltarea drumurilor. “, ne-a spus Emil Moraru, viceprimarul comunei Mândra.

Aceste lucrări de realizare a rigolelor betonate sunt executate pe toate străzile din cele două sate, cu excepția drumului județean care traversează localitatea Ileni.

În cele două sate se vor executa rigole betonate și podețe, mai puțin pe lungimea drumului județean din intravilanul satului Ileni, care nu este în administrarea noastră. Aceste rigole se fac cu bani din bugetul local iar proiectul de modernizare drum se face prin fonduri europene, prin AFIR“, ne-a mai spus viceprimarul comunei Mândra.

Pentru modernizarea drumului de la Râușor, administrația locală a obținut fonduri europene prin AFIR, în valoare de  peste 1.200.000 de euro iar pentru realizarea rigolelor și podețelor administrația locală a  făcut un împrumut, suma necesară realizării acestor lucrări fiind de peste 2.600.000 lei.

IMG_2198 IMG_2199 IMG_2200 IMG_2203 IMG_2210 IMG_2213 IMG_2214 IMG_2215 IMG_2216

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.