Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail?

Poliția Română a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj cu privire la atacurile de tip phishing. Autoritățile au atașat și o fotografie cu un email care părea să provină de la Banca Comercială Română, însă era, de fapt, o înșelătorie.

Poliția Română atrage atenția românilor asupra atacurilor de tip phishing, având în vedere că atacatorii încep să devină din ce în ce mai creativi. De această dată, atacatorii s-au folosit de imaginea Băncii Comerciale Române (BCR), pentru a afla datele personale ale oamenilor.

Prin email-ul trimis, atacatorii îi speriau pe oameni că banca urmează să le închidă conturile din cauză că nu au confirmat informațiile personale. Cei care cădeau în plasă și nu doreau să li se închidă conturile, trebuiau să urmeze instrucțiunile date de atacatori.

În acest context, Poliția Română a postat pe rețeaua de socializare un mesaj prin care spune că persoanele care au primit un astfel de email nu ar trebui să își introducă datele personale în acea platformă.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj/mail?
Sperăm că NU ați dat curs „invitației neobișnuite” de a vă introduce datele personale pe platforma respectivă.
La o citire atentă a mesajului, remarcăm forma textului și încercăm să nu cădem „pradă” acestor atacuri de tip #phishing.
Mai mult, vă rugăm să discutați cu bunicii sau persoanele dragi, care pot fi vulnerabile în fața acestor situații.
Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.
Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!“
avertizare pol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.