Situație fără precedent. Consilierii absenți nemotivat riscă să-și piardă funcția

Situație fără precedent la Făgăraș! Cei 10 consilieri locali, care au absentat nemotivat de la ultimele trei ședințe extraordinare, convocate de primarul Făgărașului, riscă să-și piardă funcția. În această dimineață a avut loc cea de-a treia ședință extraordinară- de îndată, la care au luat parte doar cinci consilieri din cei 16 validați în momentul de față. Unul din consilieri, Johannes Klein , a absentat motivat fiind în concediu, potrivit secretarului Primăriei Făgăraș.

Așadar, după cele trei ședințe boicotate, primarul Făgărașului spune că se va adresa Prefecturii Brașov, pentru a lua măsuri și pentru a debloca această situație.

Am convocat a patra oară, în trei zile, ședințe de consiliu. Am avut ședința ordinară din data de 31 august, au votat împotriva proiectelor de dezvoltare pentru Municipiul Făgăraș și repet: achiziționarea de incubatoare pentru nou-născuți, construirea unei creșe, plata pentru închiderea gropii de gunoi și alte plăți foarte importante pentru funcționarea Municipiului Făgăraș și pentru proiectele municipiului. Așa cum au spus consilierii în ședința ordinară să convoc de câte ori este nevoie o ședință extraordinară de îndată, că ei sunt disponibili să vină, să discute proiectele, am convocat a doua zi, pe data de 1 septembrie, de la ora 10.00 o ședință extraordinară de îndată și nu s-au prezentat, am convocat la ora 17.00, pe data de 1 septembrie, nu s-au prezentat și am mai convocat astăzi o ședință extraordinară de îndată la ora 9.00 și nu s-au prezentat.

Sunt în imposibilitatea de a mai convoca ședințe din cauza faptului că în Codul administrativ spune clar că la trei ședințe consecutive când un consilier lipsește fie ele ședințe ordinare, extraordinare, pe durata a trei luni de zile atunci acei consilieri sunt supuși excluderii lor din consiliu și vacantarea posturilor. Nu mai am posibilitatea să convoc în momentul de față până când Prefectura ne va da un răspuns în acest sens. Noi vom face o adresă Prefecturii să se implice în deblocarea acestei situații. În funcție de răspunsul Prefecturii, noi vom convoca ședința de consiliu în următoarea perioadă pentru a debloca situația“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Au fost voci ale făgărășenilor care au cerut inclusiv referendum local pentru dizolvarea Consiliului Local.

În momentul de față, eu cred că acești consilieri trebuie să fie excluși din consiliu pentru că au încălcat Codul Administrativ. Dacă prefectul nu își asumă acest lucru, atunci cetățenii au posibilitatea să strângă semnături, 25% din cetățenii cu drept de vot și eu voi fi alături de dânșii pentru a declanșa acest Referendum“, ne-a mai spus Gheorghe Sucaciu.

La ședința extraordinară a fost prezentă și o făgărășeancă, revoltată de faptul că acești consilieri nu se prezintă la ședințele convocate de primar.

Eu mă consider o victimă a acestui boicot făcut de consilierii care refuză la trei ședințe extraordinare să participe. Dacă este nevoie să facem noi, opinia publică ceva, am vrut să mi se spună. Am văzut că sunt pregătiți, domnii din primărie să avanseze către prefect și către organele ierarhic superioare și cred că se va rezolva problema. Dacă nu, noi vom fi aici la poartă“, ne-a spus făgărășeanca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.