,, Școlile nu sunt sedii de partid!”

Inspectoratul Școlar Județean Brașov se pregătește să facă schimbări la nivelul conducerii instituțiilor de învățământ. Numai ca aceste numiri vor fi politice susține primarul Făgărașului, care printr- un mesaj public cere reprezentanților IȘJ Brașov sa respecte ceea ce a garantat public ministrul Educaţiei :,, fără carnet de partid ”, la conducerea școlilor.

,, Inspectoratul Școlar Județean Brașov se pregătește să schimbe directorii școlilor prin numiri politice, deși ministrul Educației a garantat public că nu se va întâmpla acest lucru. Susțin în totalitate dorința Consiliului Naţional al Elevilor, care a cerut inspectoratelor şcolare să renunțe la numiri interimare, prin care directorii de şcoli vor fi aserviţi politicienilor, și să organizeze concursuri bazate pe competenţe.

Domnul Ovidiu Florin Tripșa, inspectorul școlar general al IȘJ Brașov, mi-a confirmat, în timpul întâlnirii oficiale de astăzi, că vor avea loc schimbări la nivelul unităților de învățământ din Făgăraș. I-am solicitat personal, îi cer acum și public, ca mandatele actualilor directori să fie prelungite până când vor fi organizate concursuri corecte pentru ocuparea acestor posturi.

Mă aștept ca Inspectoratul Școlar Județean, care ar trebui să fie o instituție apolitică, să conștientizeze că reprezentanții elevilor au dreptate și că numirea unor interimari în acest moment afectează începerea anului școlar și managementul educațional, inclusiv implementarea proiectelor pe care le avem în desfășurare pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ.

Școlile nu sunt sediile partidelor politice, sunt spațiile în care copiii trebuie să se dezvolte personal și profesional, iar actul educațional și viitorul tinerilor să ocupe primul loc.”, este mesajul primarului Gheorghe Sucaciu postat pe pagina de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.