Misiune de 18 ore în Munţii Făgăraş

Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, 11/12 august, în Munţii Făgăraş, unde doi turişti au căzut din peretele Lespezi către Călţun. Unul dintre ei a murit, iar celălalt a fost recuperat dintr-o prăpastie de 80 de metri, după o intervenţie dificilă care a durat ore întregi.
salvamont arges (1)„Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii, după misiunea care a durat nu mai puţin de 18 ore!.
Şeful Salvamont Argeş, Adrian Sănduloiu, a solicitat, pentru ziua de joi, elicopterul pentru a interveni în zonă, pentru recuperarea trupului persoanei decedate, dar şi a supravieţuitorului, care a rămas peste noapte, alături de salvamontişti, la Refugiul Călţun.

Foto:  ODIHNA EROILOR: Salvamontiştii argeşeni şi sibieni după o misiune de salvare ce a durat în jur de 18 ore. „Avem şi noi eroii noştri!” – cu acest mesaj au transmis cei de la Salvamont această poză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.