Victoria. A început colectarea selectivă a gunoiului

Colectarea selectivă a început în orașul Victoria! Autoritățile locale au achiziționat pubelele și sacii necesari atât pentru zona de blocuri unde au fost amenajate 22 de platforme, cât și pentru zona de case. Totuși, pentru ca munca unora să nu fie în zadar, toți cetățenii trebuie să învețe să arunce gunoiul selectiv. Chiar dacă deocamdată au fost doar avertizări, un cetățean care a aruncat molozul în mod ilegal a primit o amendă de 1000 de lei.

FB_IMG_1628657003719Dragi Victorieni, campania de colectare selectivă a demarat cu succes în orașul nostru, așa cum ne-am dorit. Le mulțumim din suflet celor care au conștientizat importanța acestor mici gesturi ca fiind esențiale atât pentru curățenia orașului, cât și pentru viitorul nostru.

Este insă nevoie de înțelegere: funcționăm cu ajutorul a două autovehicule care ridică resturile menajere mai întâi și apoi, după descărcare și igienizare, revin la tomberoane pentru ridicarea materialelor colectate selectiv ( plastic, hartie, sticlă).

Facem apel la dumneavoastră să respectați destinația tomberoanelor conform codului de culori și inscripțiilor specifice. In cazul în care sunt amestecate materialele reciclabile cu resturi menajare, imposibil de sortat, întregul conținut al tomberonului este ridicat ca rest menajer, efortul celor care au colectat selectiv fiind astfel nul.

Suntem siguri că suntem la început de drum și vom reuși să colectăm selectiv și conștient cât de curând. Le mulțumim astfel celor care deja colectează conform regulilor, astăzi recompensându-i pe cei pe care i-am întâlnit în drumurile noastre prin oraș.

De asemenea, pe cei pe care i-am întâlnit încălcând în mod conștient regulile colectării selective i-am avertizat momentan, urmând ca în curând să trecem și la amendarea conform legislației. Noi suntem siguri că este nevoie doar de dorință și de un pic de efort din partea tuturor pentru a evita situațiile neplăcute și a contribui cu toți la curățenia și înfrumusețarea orașului .

P.S Proprietarul gunoiului aruncat ( resturi din construcții) din spatele farmaciei de pe strada Victoriei a fost identificat. Dimineață il asteptăm să plătească amenda de 1000 ron.“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.