Premieră în promovarea Munților Făgăraș

Ghidul „Munții Făgăraș – Trasee Turistice Marcate Povești, Amintiri despre Fapte Oameni și Locuri” va fi lansat sâmbătă, 7 august, ora 10.00 la Bâlea Lac – Refugiul Asociației Salvatorilor Montani (coordonate GPS 45.60317, 24.61171). Broșura face parte dintr-un proiect al Asociației Conexiuni și al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, fiind considerată o premieră în promovarea Munților Făgăraș pe piața turistică românească.

Cei implicați în proiect au marcat 27 de kilometri de trasee montane, iar după încheierea misiunii au decis să lanseze o publicație cu imagini ale atracțiilor turistice. Ghidul este într-un limbaj autentic și vine să povestească despre diversitatea și frumusețea locurilor.

Datele culese de pe teren, fotografiile realizate și hârțile întocmite au fost incluse în acest ghid, o carte în format de buzunar, care să poate fi ușor consultată în vârf de munte sau în zone unde nu există semnal de telefonie mobilă. Apariția publicației a fost coordonată de Andrei Buta și conține 94 de pagini și aproximativ 150 imagini în care traseele sunt desenate pe fotografii pentru a înțelege mai ușor pe unde merge poteca.

Ghidul „Munții Făgăraș – Trasee Turistice Marcate Povești, Amintiri despre Fapte Oameni și Locuri”conține prezentările traseelor de pe fețele nordice, sudice și creasta Munților Făgăraș.

Lansarea broșurii, care marchează și finalizarea proiectului se va realiza la Bâlea Lac, lângă Refugiul Asociației Salvatorilor Montani, o locație accesibilă și celor care nu sunt obișnuiți sau nu au antrenament în a urca pe munte. Pentru persoanele mai puțin active este o invitație la mișcare, dar și la a petrece o zi de neuitat în natură”, au declarat organizatorii.

Acest proiect este finanțat de Consiliul Județean Sibiu și Ministerul Tineretului și Sportului, la implementarea lui contribuind Asociația Conexiuni, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Asociația Salvatorilor Montani Sibiu, Asociația Turnu Roșu-Verde, cu sprijinul Fotoclubului Orizont și Serviciul Public Salvamont Sibiu.

sursa:turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.