Primăria Făgăraş a reluat licitaţia pentru ocolitoarea oraşului

Primăria Făgăraş a reluat  licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la ocolitoarea municipiului, după ce primele trei proceduri au fost anulate. Conform anunţului postat pe platforma electronică de achiziţii publice, valoarea estimată a contractului este de 56.463.887 lei cu tot cu TVA (47.448.645 lei, fără TVA), iar ofertele pot fi depuse până în 30 august 2021. Dacă în urma acestei proceduri se va stabili un câştigător, acesta va avea la dispoziţie 27 de luni pentru a finaliza lucrările.
Noua arteră va fi amenajată pe amplasamentul unui drum de exploatare, folosit în urmă cu mai mulţi ani pentru realizarea unor amenajări hidrotehnice ale râului Olt. De altfel, ocolitoarea va trece peste un canal al râului Olt, dar şi peste pârâul Berivoi. Nu în ultimul rând, pentru a se putea construi drumul, va fi nevoie de relocarea unui canal, realizat pentru prevenirea inundaţiilor.

A fost publicată și pe SEAP, dar și în Jurnalul European, fiind o valoare de 10 milioane de euro, trebuie publicată și în Jurnalul European. Așteptăm în momentul acesta ofertele și sper ca firmele să depună oferte, să nu existe contestații, să finalizăm această licitație, să începem proiectarea, ca ulterior să începem execuția acestei modernizări a variantei ocolitoare.

Primele licitații au fost anulate după ce au fost tot felul de solicitări ale firmelor de modificare a documentației. Am făcut modificările solicitate iar într-un final au publicat documentația. Sperăm ca firmele să depună ofertele și să nu mai existe contestații iar cei care au oferta cea mai bună, să fie câștigători“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Varianta ocolitoare va avea o lungime de 5,93 km, câte o bandă pe sens, iar legătura cu DN 1 se va face prin două sensuri giratorii. Un alt sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia ocolitoarei cu DJ 104D.
Pe marginea drumului, pe porţiunile ocolitoarei amplasate la o distanţă mai mică de 400 m de zonele
locuite vor fi montate panouri fonoabsorbante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.