Liturghie arhierească la Făgăraș

Credincioșii din Parohia Făgăraș-Gară au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în Duminica a 3-a după Rusalii. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul amenajat în demisolul bisericii parohiale cu hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, locaș de cult aflat în construcție. În sobor s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Făgăraș, Iulian Boac, parohul bisericii, Adrian Precup, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Claudiu Clapa a fost hirotonit diacon, iar diaconul Florin Adrian Moga a fost hirotonit preot pentru Parohia Șoala, județul Sibiu. În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a tâlcuit Evanghelia Duminicii a 3-a după Rusalii, îndemnându-i să aibă credință în ajutorul lui Dumnezeu în orice clipă a vieții.

„Nădejdea pe care trebuie s-o avem noi în ajutorul lui Dumnezeu este un echilibru al vieții noastre. Să nădăjduim că Dumnezeu ne dă înțelepciune să ne raportăm la El, la frumusețea și iubirea Lui desăvârșite, încât să ne curățim privirea noastră, sufletul nostru, să-L slujim numai pe El și apoi să ne îngrijim cu multă înțelepciune de hrana cea de toate zilele și ceea ce ne dă Dumnezeu în plus este un dar făcut de El pentru a-l înmulți. Suntem iconomi, ne folosim de darurile lăsate de Dumnezeu, minte, înțelepciune și cele materiale, pentru ca ele toate să devină lucrătoare în Biserica lui Hristos. Evanghelia de astăzi se încheie cu îndemnul de a căuta Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, pentru ca toate celelalte să ni se adauge nouă. Dacă vrem să ne câștigăm Împărăția cea veșnică, să nu ne speriem că vârsta ne este înaintată, că mâine-poimâine plecăm dincolo, ci să avem nădejde în Dumnezeu Care ne-a ajutat să muncim și să realizăm lucruri deosebite. Să fim în liniște și în pace sufletească, într-o dorință de a putea să-I mulțumim în continuare lui Dumnezeu”, a spus IPS Laurențiu.

Distincții și aprecieri

gara3Ierarhul a oferit cu ocazia acestei vizite pastorale distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” domnului inginer Gheorghe Greavu, în semn de apreciere a eforturilor depuse până acum la construirea bisericii Parohiei Făgăraș-Gară. De asemenea, credincioșii au fost îndemnați să sprijine în continuare lucrările de construcție pentru ca în viitorul apropiat biserica să fie sfințită.

Părintele paroh Adrian Precup i-a mulțumit ierarhului pentru vizita arhierească și tuturor celor care sunt alături de comunitatea parohială în eforturile de a finaliza biserica.

La final, Părintele Mitropolit Laurențiu și preoții slujitori au vizitat șantierul locașului de cult.

sursa:mitropolia-ardealului.ro

gara4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *