Hârseni. Două proiecte importante vor fi scoase la licitație

La finalul lunii iunie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a trimis o adresă primăriilor prin care informa  faptul că s-au epuizat banii prin PNDL, pentru anul în curs. Ca variante pentru proiectele în derulare, le-a fost sugerat autorităților locale să continue lucrările din surse proprii sau din alte surse sau să le sisteze, urmând ca la suplimentarea fondurilor să fie reluate. În majoritatea comunelor Țării Făgărașului se desfășoară încă proiecte prin PNDL2, bani câștigați în 2017. Comuna Hârseni a câștigat patru proiecte iar două sunt în fază de licitație. 

Chiar dacă au fost anunțate că nu mai sunt bani prin PNDL, autoritățile  locale din comuna Hârseni continuă procedurile pentru continuarea acestor proiecte finanțate prin Ministerul Dezvoltării, așa cum procedează majoritatea localităților din țară. Asta, după ce oficialii de la București au revenit asupra acestei adrese spunând că vor fi alocate resurse suplimentare la rectificarea bugetară. În comuna Hârseni sunt în stadiu de licitație două astfel de proiecte. Este vorba de „Modernizare drum comunal DC 69A Valea Sebeș“, cu o valoare de peste 4 milioane lei și „Realizare rigole și podețe în sat Copăcel, comuna Hârseni, județul Brașov“, cu o valoare de peste 5,5 milioane lei.

damboiuProiectul privind realizarea de rigole și podețe în Copăcel  va fi scos doar acum la licitație, pentru că au fost expirate documentele. Trebuia realizat în 2019 și acum a fost actualizat proiectul. De asemenea,  lucrăm și la actualizarea proiectului „Modernizare drum comunal DC 69A Valea Sebeș“ și vor fi scoase la licitație. Din bugetul local nu putem susține aceste lucrări. De exemplu doar rigole-podețe e de 6 milioane iar bugetul local e de 32 de milioane lei.  Abia avem bani să continuăm lucrările de fond funciar, salarii și mici investiții. Nu avem cum să susținem din bugetul local astfel de investiții. Noi le vom scoate la licitație în speranța că situația va fi deblocată“,“, ne-a spus Daniel Dâmboiu, primarul comunei Hârseni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.